Agabeyinin Acisi Yasayamadan 900 Bin TL Vurgun Yedi

Antalya’da yasayan 65 yasindaki emekli ögretmen Selahattin Çelik, agabeyinin ölüm haberini aldiktan sonra acisini yasayamadan dolandiricilarin kurbani oldu. Telefonda kendisini banka yetkilisi olarak tanitan kisi veya kisiler, yüzde 99 engelli raporu bulunan Selahattin Çelik’in hesabini ele geçirdi. Talihsiz adam adina parça parça 15 kredi islemi yapan dolandiricilar, toplamda 900 bin liralik vurgun yapti. Emekli maasi ile olusan borçlari nasil ödeyecegini kara kara düsünen Selahattin Çelik, sikayetçi oldu.

Agabeyinin Acisi Yasayamadan 900 Bin TL Vurgun Yedi
Olay, Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi’nde meydana geldi. Alinan bilgiye göre; mahallede yasayan Selahattin Çelik kisa bir süre önce agabeyinin aci haberini alarak büyük üzüntü yasadi. Agabeyinin aci haberinden 1 saat sonra Çelik’i bir bankanin genel merkezinden aradigini söyleyen Ferhat isimli sahis, çesitli tarihlerde banka hesaplarindan yapilan kesintilerin toplanarak kendisine iade edilecegini söyledi.

Sahis, Selahattin Çelik’ten bilgiler istedi. Çelik ise agabeyini kaybetmesinin üzüntüsü ile telefonun ucundaki kisiye istedigi bilgileri verdi.

900 bin liralik vurgun yapmak üzere telefona onay kodlari geldi

Sebeke, elde edilen bilgilerden yola çikarak yüzde 99 engelli raporu bulunan Selahattin Çelik’in hesabini ele geçirdi. Internet üzerinden yapilan islemlerle 4 ayri bankadan en düsügü 33 bin en yüksek 248 bin TL olmak üzere 15 farkli islemde toplamda 900 bin liralik vurgun yapmak üzere telefona onay kodlari gönderildi. 15 kredi islemi yapan dolandiricilar, toplamda 900 bin liralik vurgun yapti. Emekli maasi ile olusan borçlari nasil ödeyecegini kara kara düsünen Selahattin Çelik, Cumhuriyet bassavciligina sikayette bulundu.

Vefat haberini aldiktan sonra kendimi kaybettim

Yasadiklarini IHA muhabirine anlatan Selahattin Çelik, “29 Ocak günü saat 11.00’a dogru agabeyimin vefat ettigini ögrendim. O sirada yatiyordum, birçok hastaligim var. Vefat haberini aldiktan sonra kendimi kaybettim. Bu haberden 1 saat sonra beni arayanlar bir bankanin genel merkezinden aradigini söyledi.

Bir kart çikaracaklarini söylediler. Ben de yerli kart olunca sicak baktim. Sonra da karti adresime gönderdiklerini ama bulamadiklarini belirterek benim adres bilgilerimi ele geçirdiler. 2-3 gün sonra tekrar arayarak banka hesaplarimdan sürekli kesintilerin oldugunu, bunlari geri iade edeceklerini söylediler” dedi.



4 farkli banka üzerinden 15 farkli islem

Sebekenin 35-40 bin gibi rakamlarini kendisine iade edecegini belirterek kandirdigini ifade eden Selahattin Çelik, “Onay kodlarini istediler, ben de paranin hesabima gelecegini düsündüm. Bu sekilde 900 bin TL çekim yapiyorlar. 4 farkli banka üzerinden 15 farkli islem yapiyorlar. Kredi ve nakit avans seklinde yapiyorlar. Ben olayin farkina varir varmaz 112 Acil Çagri Merkezini aradim, onlar da karakola gitmemi söyledi.

Gittikten sonra is isten geçmisti, gerekli yerlere sikayetimi bildirdim. Yüzde 99 engelli raporum var. Cilt kanserim var, rahatsizligimdan dolayi isimi birakmistim” dedi.

Sebekeye seslenen Selahattin Çelik, “Birçok rahatsizligi bulunan ve agabeyini kaybeden bir kisinin bunlari yasamasi akil alir gibi degil. Sanki planlanmis gibi bir olay oldu. Çok saskin ve çaresizim. Ben onlari Allah’a havale ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA