Husiler, Kizildeniz'de Ingiltere'ye Ait Yük Gemisini Füzeyle Vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Yemen’deki Iran destekli Husilerin dün Kizildeniz’de Ingiltere’ye ait bir yük gemisini iki füze ile hedef aldigini ve füzelerden birinin gemiye isabet ettigini duyurdu.

Yemen’deki Iran destekli Husiler, Kizildeniz ve Aden Körfezi’ndeki saldirilarina devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Yemen’deki Iran destekli Husilerin dün sabah saatlerinde Kizildeniz’de Ingiltere’ye ait Belize bayrakli MV Rubymar adli yük gemisini iki füze ile hedef aldigi duyurularak, füzelerden birinin gemiye isabet ettigi aktarildi. Saldiri sonucu gemide hasar meydana geldigi belirtilen açiklamada, “Gemi imdat çagrisinda bulunmus ve koalisyona ait bir savas gemisi baska bir ticari gemiyle birlikte MV Rubymar’in mürettebatina yardim etmek üzere çagriya yanit vermistir. Mürettebat ticari gemi tarafindan yakindaki bir limana nakledilmistir” denildi.

Husiler, iki ABD gemisini hedef aldi

Husiler, ABD’ye ait Sea Champion ve Navis Fortuna adli ticari gemilere Aden Körfezi’nde saldiri düzenlediklerini açikladi.

Husiler, saldirilarin Filistinlilere destek ve Yemen’e yönelik "ABD-Ingiltere saldirganligina" yanit olarak yapildigini belirtti.

Kaynak: İHA