Batan Geminin Yanina Su Alti Robotuyla Inerek Görüntülediler

Imrali Adasi güneyinde batan kuru yük gemisindeki mürettebati arama çalismalarina, günün ilk isiklariyla birlikte yeniden baslandi. Gece saatlerinde ise ekipler 51 metre derinlikte olan geminin yanina su alti robotuyla inerek içine baktilar. Gemi 51 metre derinlikte ise ekipler tarafindan görüntülendi. Bugün ise hava sartlari el verirse balik adamlarin dalis yapmasi bekleniyor.

Batan Geminin Yanina Su Alti Robotuyla Inerek Görüntülediler
Balikesir’in Marmara Adasi ilçesinden yola çiktiktan sonra firtinaya yakalanip Imrali Adasi açiklarinda batan mermer tozu yüklü gemide bulunan 6 mürettebattan halen haber alinamadi. Arama çalismalari gece boyunca da devam etti. Günün ilk isiklariyla birlikte havadan, karadan ve denizden arama çalismalari yeniden hiz kazandi.

Ayrica, gece saatlerinde geminin batik durumda oldugu 51 metre derinlige su alti robotuyla inilirken mürettebatin geminin içinde olmadigi tahmin ediliyor.

Öte yandan kriz merkezi de Mudanya’dan Karacabey’in Kursunlu bölgesine tasindi.

Halen bölgede Milli Savunma Bakanligi, Içisleri Bakanligi Sahil Güvenlik Komutanligi, Deniz Polisi ve Ulastirma Bakanligi’na ait çok sayida arama kurtarma ekibi ve deniz ve hava unsuru bulunuyor.
Kaynak: İHA