Aydem Enerji, 5 Grup Sirketiyle CDP Iklim Degisikligi Programi A Listesi'nde Yer Aldi

Türkiye’nin önde gelen enerji sirketlerinden Aydem Enerji, grup sirketleri Aydem Yenilenebilir Enerji, Aydem Perakende, Gediz Perakende, Adm Elektrik ve Elsan ile dünyanin en büyük çevre raporlama platformlarindan biri olan CDP’nin Iklim Degisikligi Programi’nda global A Listesi’nde yer aldi.

Aydem Enerji, 5 Grup Sirketiyle CDP Iklim Degisikligi Programi A Listesi'nde Yer Aldi
Elektrik üretim, dagitim ve satis alanlarinda faaliyet gösteren Aydem Enerji, 5 grup sirketiyle birlikte, dünyanin önde gelen çevre raporlama platformlarindan Karbon Saydamlik Projesi (CDP) Iklim Degisikligi Programi’nda global A Listesi’ne girdi. 5 sirket, iklim degisikligine karsi kurumsal seffaflik ve performanslariyla global A Listesi’ne girmeye hak kazandi. Aydem Enerji grup sirketlerinin iklim degisikligi konusunda aldigi sorumlulugu teyit eden A notu, sirketlerin proaktif yaklasimini, daha yesil ve sürdürülebilir bir gelecegi tesvik etme konusundaki kararliligini da yansittigi belirtildi.

Aydem Yenilenebilir Enerji, hem Iklim hem Su Güvenligi Listesi’ndeki notunu bu yil da A olarak korudu ve iki kategoride de global liderlik seviyesinde yer aldi. Gediz Perakende, Aydem Perakende ve Elsan, ilk defa katildiklari CDP Iklim Degisikligi Programi’ndan A notu aldi. Adm Elektrik ise, iklim kategorisinde geçen yil B olan notunu bu yil A’ya yükseltti.

“Sürdürülebilir gelecek konusundaki kararli adimlarimizla 5 sirketimizle birden A notu aldik”

Aydem Enerji CEO’su Idris Küpeli, CDP Iklim Degisikligi Programi global A Listesi’nde 5 grup sirketiyle birlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, sunlari söyledi: “Sirketlerimizin bu global basarisi, sürdürülebilir gelecegi tesvik konusundaki kararliligimizi göstermesi açisindan çok degerli. Türkiye’nin enerji alaninda ilkleri gerçeklestiren sirketi olarak, çalismalarimizin odagina yenilenebilir enerji üretimini koyuyor; yatirimlarimizi bu eksende yogunlastiriyoruz. Faaliyetlerimizi sürdürmek için tükettigimiz enerji miktarinda iyilesmeyi saglamak üzere gelistirdigimiz uygulamalar, enerjiyi daha verimli kullanabilmek hedefiyle imza attigimiz yenilikler sayesinde 5 sirketimizle birden A notu aldik. Iklim degisikligiyle mücadelede operasyonlarimizin her alaninda seffaflik, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik odagiyla çalismaya, sektörümüze örnek olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA