Tepebasi'nda Kadrolu Isçilere Yüzde 65 Zam

Tepebasi Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda, belediyede çalisan kadrolu isçilerin maaslarini iyilestirmeyi kapsayan ek protokol imzalandi.

Tepebasi'nda Kadrolu Isçilere Yüzde 65 Zam
Protokol ile kadrolu isçilerin maaslarina ortalama yüzde 65 oraninda artis yapildi. Tepebasi Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda maaslarda iyilestirme protokolü imzalandi. Tepebasi Belediyesi ev sahipliginde gerçeklesen imza törenine Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’in yani sira Belediye Is Sendikasi Sube Baskani Kemal Azak, Sube Baskan Yardimcisi Cengizhan Kaya, Sube Mali Sekreteri Mahsuni Ilgin ve isçiler katildi.

Maaslarda iyilestirmeyi kapsayan ek protokol hakkinda bir degerlendirmede bulunan Sube Baskani Azak, “Bildiginiz üzere Temmuz 2023 - Temmuz 2025 arasi 2 yillik bir toplu is sözlesmesi yapmistik. Tabi bu süreçte hem TÜIK enflasyonunun gerçek enflasyonu yansitmadigi hem de isçi arkadaslarimizin alim gücünün düstügüne sahit olduk. Baskanimiz bize hiçbir zaman kapisini kapatmadi, imkanlar dahilinde en iyisi için ince eledi, sik dokudu. Bugün geldigimiz noktada Baskanimizin sayesinde, isçiye bakis açisi ve emege verdigi deger ile yüzde 65 oraninda refah payi olustu. Belediye Is Sendikasi olarak, kim emekten tarafaysa her zaman bas taci yapariz. Baskanima ve yardimcilarina, bu sözlesmeye destek olduklari için tesekkür ediyorum. Belediyemiz ve isçi arkadaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Biz de belediye çalisaniyiz, sizin yaninizdayiz”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç ise “Sizin hayat standartlarinizi bir nebze daha iyi yapabilir miyiz diye böyle bir protokol yapiyoruz. 1999’dan bu yana geçen zaman çok kiymetli, o zamanlar küçücük bir belediyeydik. Tepebasi da mütevazi bir kasaba durumundaydi. Geçen 20 yil zarfinda çok sey degisti, Allah’a sükür bölgemiz Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe haline geldi. 30 ilden büyük bir ilçe Tepebasi’miz. Bunda hepimizin emegi, alin teri var. Çalisani, emekçisi, sendikasi, baskani ile el ele verip bugünlere geldik. Biz de belediye çalisaniyiz, sizin yaninizdayiz her zaman. 1999’dan beri hiç farkli bir gözle bakmadik. Hem insanligi bir arada tutarak hem de belediyeciligi en düzgün, dürüst sekilde bugünlere kadar geldik. Bugün de bu sözlesmeyi imzalayacagiz. Öyle bir enflasyon var ki bugün maasiniz 100 bin TL olsa, 15 gün sonra o 100 bin TL’nin büyük bir kismi eriyecek. Her seyin fiyati artiyor. Markette de artiyor, bakin aksam akaryakita 2,5 TL’ye yakin zam geldi. Bu nereye kadar gidecek, kimse bilemiyor. Bu seçimden sonra da iktidar partisi enflasyonu çözemeyecek. Elimizden geldigi kadar burada dayanisma içinde olacagiz, görevimizi yapmaya devam edecegiz. Yine belediyemizi, Tepebasi’mizi ve Eskisehir’imizi en iyi noktaya getirecegiz. Bugün imzalayacagimiz ek protokol sizlere yüzde 65’lik bir artis saglayacak. Keske yüzde 100 verebilsek, bütçemizin el verdigi ölçüde iyilestirme sagliyoruz. En düsük maasimiz 37 bin TL olacak. Bütün emekçi kardeslerimize hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi. Baskan Ataç ayrica emekliye ayrilan 4 belediye çalisanina da aileleri ile birlikte emeklilik hayatlarinda mutluluklar diledi. Konusmalarin ardindan Baskan Ataç ve Azak, protokol metnini imzaladi. Imzalanan ek protokol ile kadrolu isçilerin maaslarina ortalama yüzde 65 oraninda iyilestirme saglandi ve en düsük kadrolu isçi ücreti 37 bin TL oldu.
Kaynak: İHA