Selçuklu Aile Gelisim Merkezi Ilçe Sakinlerine Hizmet Vermeye Basladi

Konya’nin merkez Selçuklu ilesinde, toplumun yapi tasi olan aile ve gelecegin mimari olan gençleri önceleyen bir proje olan Selçuklu Aile Gelisim Merkezi (SAGEM) hizmet vermeye basladi.

Selçuklu Aile Gelisim Merkezi Ilçe Sakinlerine Hizmet Vermeye Basladi
Toplumun temel tasini olusturan aile yapisini tehdit eden unsurlarin engellenmesi amaciyla hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk özelligi tasiyan Selçuklu Aile Gelisim Merkezi için Selçuklu Belediyesi, Saglik Müdürlügü, Ilçe Müftülügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Selçuklu Kent Konseyi paydasliginda yürütülüyor. Selçuklu Aile Gelisim Merkezi’nin çalismalari ile ilgili bir basin bilgilendirme toplantisi düzenleyen Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci SAGEM’le birlikte aile ve gençlerle ilgili olumlu gelismelerin toplumun huzur ve mutluluguna katki saglayacagini ifade etti.



“Türkiye çapinda öncü olacagimiz bir proje ile karsinizdayiz”

Selçuklu Belediyesi olarak bütün mahallerde her yastan insanin faydalanabilecegi projeler üretmeye, tesisler insa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Saglik tesisi olmayan bölgemiz kalmasin diye son 5 yillik dönemde 6 mahallemize aile sagligi merkezi, 4 mahallemize ise 112 acil saglik hizmetleri istasyonu kazandirdik. Yazir Mahallemizdeki Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezimizin yapim çalismalarini da tüm hiziyla sürdürüyoruz. Her zaman oldugu gibi yerel yönetimlerde Türkiye çapinda öncü olacagimiz bir proje ile daha karsinizdayiz. Bu projemizin ismi Selçuklu Aile Gelisim Merkezi, kisa adiyla SAGEM.. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi olan Selçuklu Aile Gelisim Merkezimizin çalismalarinda artik sona geldik. Bedir Saglik ve Sosyal Tesisimizin 1. katinda yer alacak merkezimizi bugünden itibaren hayata geçirerek Selçuklumuzun ve Konyamizin hizmetine sunmus olacagiz. Selçuklu Belediyesi olarak çok büyük önem verdigimiz Selçuklu Aile Gelisim Merkezimizin, yapim çalismalarini sürdürdügümüz Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezimiz de bir bileseni olacak. Bu merkezimizde Belediyemiz, Ilçe Saglik Müdürlügümüz, Ilçe Müftülügümüz, Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz ve Kent Konseyimizle birlikte hareket edecek, buradaki tüm çalismalari birlikte yürütecegiz” dedi.



“Amacimiz bilinçli, mutlu ve huzurlu bir aile kurumunun olusumuna destek olmak”

Merkezin toplumumuzun her kesimine hitap edecegini ifade eden Baskan Pekyatirmaci,“ Yetiskinler ve çocuklar dahil olmak üzere tüm aile fertleri ile evlilik hazirligindaki bireylerin yararlanabilecegi merkezimizde; aile danismanligi, çift danismanligi, evlilik öncesi danismanlik, ebeveyn danismanligi, ergen danismanligi, aile hukuku danismanligi, manevi danismanlik, yas danismanligi, bosanma danismanligi, evlilik terapisi, cinsel terapi, oyun terapisi, resim analizi ve ekran bagimliligi olmak üzere 14 farkli alanda danismanlik ve terapi hizmeti verecegiz. Bu merkezimizde verecegimiz hizmetlerimiz ile saglikli, bilinçli, mutlu ve huzurlu bir aile kurumunun olusumuna destek olmayi, aile yapisini tehdit eden unsurlarin önüne geçmeyi, aile içerisindeki iletisim problemlerini çözüme kavusturmayi, tüm aile bireylerinin sosyal yasama entegre olmalarini saglamayi, aile kuracak bireyleri evlilige hazirlamayi, bosanma asamasi ve bosanma sonrasi süreçlerde tüm aile bireylerine psiko-sosyal destek saglamayi amaçliyoruz. 5 adet danismanlik ofisi, 50 kisilik konferans salonu ve 1 adet çocuk oyun terapi odasinin bulundugu Selçuklu Aile Gelisim Merkezimizde psiko-sosyal destek hizmetlerimiz “Güçlü Aile, Güçlü Toplum” ilkesi ile manevi danismanlar, Aile hukuku danismanlari ve ruh sagligi uzmanlari tarafindan profesyonel bir sekilde verilecek. Merkezimizde ayrica özel gün ve haftalarda periyodik araliklarla ailelere yönelik çesitli sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik programlarin yer aldigi etkinlikler ve faaliyetler gerçeklestirilecek. Randevu sistemi ile çalisacak olan merkezimiz hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasinda hizmet verecek. Hemsehrilerimiz buradaki tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Ayrica Aile Gelisim Merkezinin hazirlayacagi programlar kapsaminda belediyemizin tüm sosyal tesislerinde toplumumuzun tüm kesimlerine hitap edecek sekilde egitim ve seminer programlari icra edilecek” seklinde konustu.

Baskan Pekyatirmaci, “Selçuklu Aile Gelisim Merkezi projemiz ile özellikle aile yapisinin korunmasi, manevi degerlerimize sahip çikilmasi ve bu degerlerin devam ettirilmesi anlaminda ailelerimizin büyük kazanimlarinin olacagina inaniyoruz. Bu manada ben projemizin gerçeklesmesinde çok büyük katkilari olan Ilçe Saglik Müdürümüze, Ilçe Müftümüze, Ilçe Milli Egitim Müdürümüze, Kent Konseyimize, ekip arkadaslarima ayri ayri tesekkür ediyorum. Projemizin Selçuklumuza ve Konyamiza hayirli olmasini diliyor, programimiza tesriflerinizden ötürü siz degerli basin mensuplarimiza ve kiymetli misafirlerimize tekrar tesekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

"Selçuklu Belediye Baskanimiza ve paydaslarimiza tesekkür ediyorum”

Sözlerine egitim camiasi olarak böyle anlamli bir projede paydas olmaktan duyduklari memnuniyeti ifade ederek baslayan Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, “Toplumun temel yapi tasi aile. Eger aile saglikli olursa aile güçlü olursa toplumunda güçlü ve saglikli olmasi söz konusu olabilir. Yine çocuklarimizin egitimi ilk aldigi okul aile ocagi. Çocuklarimiz küçük yastan itibaren saglikli bir ortamda büyürlerse, onlarin psikolojik gelisimi adina pedagojik anlamda saglikli bir ortamda yetismesi egitim hayatlarinin ve gelecekte olusturacaklari karakterlerin de saglikli olmasina katki sunacaktir. Bu nedenle, ailenin gelisimi adina böyle bir projenin yürütülüyor olmasindan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Okullarimizda okul aile birligi marifetiyle ailelerimize yönelik bir takim egitimler, psikolojik danismanlik destek hizmetleri yürütülüyor. Ancak böylesine bir kurum içerisinde kurumsallasmis bir yapi içerisinde bu hizmetlerin verilecek olmasi çok daha faydali olacaktir. Buna inaniyoruz. Biz egitimciler olarak okullarimiz olarak bu kuruma her türlü destegi vermeye haziriz. Hem egitimci destegi hem okullarimizda ailelerimizin buraya yönlendirilmesi anlaminda ögrencilerimize orada gerekli bilgilendirme, velilerimize tanitim yapilmasi anlaminda katki sunmaya çalisacagiz. Projenin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Projeyi ürettigi için, gerçeklestirdigi için belediye baskanimiza ve paydaslarimiza tesekkür ediyorum. Hayirli olsun insallah. Selçuklu Ilçe Saglik Müdürü Saliha Acar, “Merkezimiz toplumun temel tasi olan ailenin gelisim ve egitimine çok büyük destek saglayacak. Hayirli olmasini ve güzel islere imza atilmasini diliyorum” diye konustu.

Projenin paydasi olmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Baskani Cem Hayirlioglu, da projenin hayirli olmasi temennisinde bulundu. SAGEM basin bilgilendirme toplantisinda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu Ilçe Saglik Müdürü Saliha Acar, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Baskani Cem Hayirlioglu, baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri yer aldi. Konusmalarin ardindan protokol üyeleri basin mensuplariyla sohbet etti.
Kaynak: İHA