Özel Bireylere Engelsiz Yasam Merkezi Havuz Kompleksi Kazandirildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan özel gereksinimli vatandaslarin kullanmasi için hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi Havuz Kompleksi düzenlenen törenle açildi.

Özel Bireylere Engelsiz Yasam Merkezi Havuz Kompleksi Kazandirildi
Büyüksehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi, ‘Hizmette Engel Tanimiyoruz’ mottosuyla özel gereksinimli bireylerin egitim ve tedavi ihtiyaçlarina cevap verebilmek ve uluslararasi standartlarin üzerine çikabilmek için kompleksini günden güne büyütüyor. Bu çerçevede, tamamen özel gereksinimli bireylere yönelik olarak fiziki ve tedavi alanlarina sahip olan Engelsiz Yasam Kapali Yüzme Havuzu’nun açilisi gerçeklestirildi.

Türkiye’nin en büyük engelsiz yasam merkezlerinden biri olan Kayseri Büyüksehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi, Konferans Salonu’nda gerçeklesen açilis törenine Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul Ve Yetimleri Dernegi Kayseri Sube Baskani Ali Yavuz, ZIÇEV Müdürü Zeliha Ekinci Selçuk, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Hamdi Elcuman ve Serdar Öztürk, daire baskanlari ile özel ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Asya isimli ögrenci ile sahneye çikarken, Asya, “Ben baskanim için dua ediyorum. Ben hafiz olmak istiyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç, yeni dönemde hayata geçirilecek olan Alzheimer Merkezi projesi ile ilgili bilgiler paylasarak; "Bu yavrularimizin elinden tutuluyor, onlara sahip çikiliyorsa bunu sizler sagliyorsunuz. Biz sizlere minnettariz, el ele, gönül gönüle veriyoruz. Her alanda ‘bu bizim isimiz’ diyoruz, her kesime, her özel kardesimize hizmet etmeyi önemsiyoruz. Yakin zamanda projelendirdigimiz, yerini belirledigimiz, kaynaklarimizi da ayirdigimiz Alzheimer ile ilgili projemizi hayata geçirecegiz. Bir nöroloji uzmani olarak konusuyorum. Hem hobi hem tedavi hem egitim hem de ailelerine destek olma suretiyle yükünü paylasacagiz. Bu proje siradan bir proje degil, bu tür yakini olanlar bunu çok iyi anlar” ifadelerini kullandi.

“Hidroterapi ile Terapi Yapacagiz”

Baskan Büyükkiliç, Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nin, bu güzel yatay mimari ile Türkiye’de kendisinden söz ettiren yegâne bir engelsiz yasam merkezi olduguna isaret ederek, “Türkiye’de kendisinden söz ettiren yegane bir Engelsiz Yasam Merkezi. Kat kat degil, yayilmis. Bloklardan olusan ve degisik etkinliklere firsat veren yaklasimiyla, hobi bahçeleriyle, tedavi merkezleriyle, birimlerimizdeki atölyeleriyle adeta her kardesimizin özel durumuna göre verilen firsatlarla bu çalismalari yapiyoruz. Havuz çok önemli hem tedavi baglaminda hem de insallah bu özel yavrularimizin Türkiye’de degil dünyada derecelere girecek, yüzme alaninda basarilarina katki saglama boyutundan dolayi. Hem terapi yapacagiz hem de bütün kaslari ilgilendiren ve gelistiren havuzla çocuklarimizin gelismesine katki saglayacagiz. Burada amacimiz, engelli yavrularimizin engellerinin kalkmasi, kendi ayaklarinin üzerlerinde duruyor olmalarini saglamak. Su anda 4 bin metrekare büyüklükteki bir alanda bu hizmetlerimizi veriyoruz. Ayrica semtlerimize 2 tane de engelli yavrularimiza hizmet etmek için yapilmis evlerimiz var. Orada da günü birlik 200 yavrumuza hizmet vermek suretiyle ailelerimizin sikintilarini en aza indirgemeye çalisiyoruz. Bulundugumuz ortamda 7 engel durumuna hizmet veren çalismamiz ile 8 bireysel egitim sinifi, 11 grup egitim sinifi, 3 fizik tedavi odasi, 3 atölye, 2 uygulama evi, aile ve bireysel görüsme odasi bulunuyor. Sadece yavrularimizi tedavi etmiyoruz, aileleriyle de ilgilenmek mecburiyetindeyiz. Çünkü onlara nasil davranacaklari egitimi boyutuyla degerlendirmek ve katki saglamak gerektigini buradan ifade etmek istiyorum. Yine çocuklarimizin ve ögrencilerimizin 3 giyinme odasi mevcut. Su anda bulundugumuz konferans salonuyla yine diger sosyal alanlarimiz ile kafeteryasiyla adeta tam bir kompleks haliyle bir tesis. 400 civarinda ögrencimize burada tedavi ve egitim destekli çalisma yapiyoruz. Zaman zaman sayisal olarak beklentilere cevap vermemenin de bazen hüznünü yasiyoruz ama özel alanda bu hizmetleri veren kardeslerimiz var. Burada her biri birbirinden kiymetli canlarimiza hizmet etmenin ibadet askiyla, merhametli ekiplerimizle çok sükür ki onurunu tasidigimiza inaniyoruz. Allah bu güzellikleri elimizden almasin. Bu hizmet imkanini elimizden almasin. Sporda, egitimde, kültürde, turizmde, saglikta Kayseri’yi ön plana çikartmak için ne gerekiyorsa yapma yönünde el ele gönül gönüle veriyoruz ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Yapilan bu çalismanin da hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ögrencisi Buse’nin annesi Semiha Baytar da; “Ben yalniz çocugumu büyütmeye çalisiyordum. Bu sene çok sükür buraya yazdirdim, mutlu anne oldum. O mutlu oldu, ben de mutlu oldum. Allah sizlerin yoklugunuzu vermesin, sizleri çok seviyoruz” derken, Buse de çok heyecanli oldugunu, bu merkeze geldiginden beri davranislarinda gelisme oldugunu söyleyerek, ögretmenlerine tesekkür etti. Bu önemli güne öncülük eden Baskan Büyükkiliç’a ögrenci Eda Yalar tarafindan ‘seni seviyoruz’ diyerek, çiçek takdimi gerçeklestirilirken, Büyükkiliç; "Ben de sizleri seviyorum, her biriniz benim için çiçeksiniz" dedi.

Konusmalarin ardindan Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ögrencileri tarafindan müzik dinletisi ve Havuz Kompleksi’nin kurdele kesimi ile açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA