Kilosu 30 TL'ye Satilan Baliklara Ilgi Yok Denecek Kadar Az

Samsun’da kilosu 30 TL’den satilan mezgit ve istavrite vatandaslar ilgi göstermiyor.

Kilosu 30 TL'ye Satilan Baliklara Ilgi Yok Denecek Kadar Az
Bir haftadir güneyden gelen sicak hava dalgasinin etkisi altinda olan Samsun’da, balikçilar satislarin düsmesinden muzdarip. Önceki günlerde kilosu 100 TL’den satilan istavrit ve mezgitte fiyat 30 TL’ye kadar düsse de satislarda bir hareketlilik yasanmiyor. Balikçilar, sicak havalarda satislarin düstügünü belirtirken baliga zam gelen soguk günlerde ise satislarin arttigini ifade ettiler.

“Balik ucuz ama ilgi yok”

Ucuz baliga ilginin yok denecek kadar az oldugunu dile getiren balik saticisi Onurcan Köse, “Balik fiyatlari uygun olmasina ragmen is yok. 1 haftadir balik satislari düstü. Sadece balik degil, kirmizi et ve tavuk sektöründe de isler durgun. Su anda bedavaya yakin balik satiyoruz. Mezgit, istavrit 30 TL’den satiliyor. Hamsi 70 TL, izmarit 50 TL, somon ve alabalik da kilo 100 TL’den satiliyor. Balik ucuz ama ilgi yok denecek kadar az. Pahali oldugu zaman daha çok satiyoruz. Pahali olunca herhalde daha iyi oldugunu zannediyorlar. Havalarin sicak gitmesi de satislari etkiledi. 1 haftadir sicak hava etkili oluyor. Samsun’da insanlar havalar sicak olunca istahli olmuyor. Soguk ve yagmurlu havalarda satislarimiz artarken, sicak havalarda ise balik satamiyoruz” dedi.

Vatandaslar da kilosu 500 TL’ye yaklasan kirmizi ete ve baliga oranla pahali olan tavuga göre balik fiyatlarinin oldukça ucuz oldugunu dile getirdiler.

Öte yandan kafes baliklarindan levregin kilosu 200 TL’den satilirken, çipuranin kilosu ise 240 TL’den satisa sunuluyor.
Kaynak: İHA