Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'IBB Radyo'yu Tekrar Açacagiz'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum 13 Subat Dünya Radyo Günü’nde radyocularla bulustu. Radyoculari yolculukta, arabada, evde dinleyerek bir kardeslik hukuku kurduklarini söyleyen Kurum, ‘’Çagimiz iletisim çagi. Iletisim teknolojilerindeki ilerleme, gerçekten bas döndürücü bir hizla ilerliyor. Mevcut araçlarla, insanlar her türlü bilgiye aninda ulasabiliyorlar.’’ dedi. IBB Radyo’yu tekrar açacaklarini söyleyen Kurum, ‘’Sektör çalisanlari için belediye tesisleri, Ispark, toplu tasima konularinda kullanim kolayligi getirecegiz. Kule kullanimindan kaynakli maliyetlerin tüm radyolar tarafindan karsilanabilecek bir hale gelmesi için azami gayret gösterecegiz. Radyolara verilen reklamlar hususunda belediye olarak diger mecralarla olan orantiyi adil bir sekilde yönetecegiz’’ diye konustu.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'IBB Radyo'yu Tekrar Açacagiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum 13 Subat Dünya Radyo Günü’nde radyocularla bulustu. Radyoculari yolculukta, arabada, evde dinleyerek bir kardeslik hukuku kurduklarini söyleyen Kurum, ‘’Beyoglu Belediye Baskanimizla birlikte Dünya Radyocular Günü’nde sizlerle bir araya gelmek çok kiymetli. Dün de Number One FM’de Kadir Bey’le birlikte bir program yaptik. Keyifli bir sohbet oldu. Istanbul’un sorunlarina iliskin samimi bir sekilde bizde cevaplarimizi vermeye gayret gösterdik. Bugün burada çok daha genis katilimli bir toplantida da sizlerle bir aradayiz‘’ dedi.

Iletisimin önemini vurgulayan Kurum, ‘’Çagimiz iletisim çagi. Iletisim teknolojilerindeki ilerleme, gerçekten bas döndürücü bir hizla ilerliyor. Mevcut araçlarla, insanlar her türlü bilgiye aninda ulasabiliyorlar. Ancak, hiçbir araç, birbirinin yerini tutmuyor. Geleneksel medyadan dijital medyaya uzanan bu süreçte radyo ve radyoculugun önemi hiç azalmadi, aksine hep artan tarafta oldu. Ben, insanimizin, 96 yillik bir geçmisi olan radyoculukla çok daha sicak bir iletisim halinde olduklarini düsünüyorum. Hiç kuskusuz, bunda siz degerli radyocu dostlarimizin vatandaslarimizla kurdugu sicak iletisim, samimiyet ve emekler de çok büyük pay sahibi" diye konustu.

Her gün binlerce, milyonlarca insanin farkli frekanslarda radyoculari dinledigini ifade eden Kurum, ’’Evde, isyerinde, arabada gece gündüz demeden aslinda tanidik bir ses. Simdi sizle tanisirken de o sesleri duyuyoruz ama simalari, hayal ettigimiz o sima mi acaba baska bir sima mi burada görünce açikçasi tanismis oluyorsunuz o simayla. Sizin sesinizle arkadasiz. Sizin o kardesliginiz sesinize yansiyor. Evlerin ya da araçlarin misafirleri oluyorsunuz. Evde ailenin bir üyesi, arabada yol arkadasi oluyorsunuz’’ dedi.



‘’Arabada giderken haber alma ve dinlenme amaciyla radyo dinliyorum’’

Kendilerini milletin dert ortagi gördüklerini söyleyen Kurum, ‘’Siz nasil radyolariniza baglanan kardeslerimizi dinliyor, onlara dert ortagi oluyorsaniz, biz de benzer bir sekilde kendimizi milletimizin hem dert ortagi, hem de çözüm ortagi olarak görüyoruz. Siz nasil insanimiz mutlu oldugunda mutlu oluyor ve hemen neseli bir parça çaliyorsaniz; biz de tipki sizler gibi, bir vatandasimiza, bir kardesimize yuva sundugumuzda; çocuklar gibi mutlu oluyoruz, isimize daha bir sevkle sariliyoruz’’ diye konustu.

Arabada giderken kimi zaman haber alma, kimi zaman da dinlendirme amaciyla radyo yayinlarini dinledigini belirten Kurum, ‘’Bunlardan daha önemlisi, programlariniza, yayinlariniza baglanan vatandaslarimizi dinliyorum, onlarin agzindan, yani ilk agizdan, Istanbul’un sorunlarini, dertlerini bizzat dinliyorum. Bilsinler ki, onlarin dertlerini dinleyen bir dostlari var, onlara kulak kabartan bir kardesleri var. Onlarin sorunlarini çözmek için gayret gösteren bir dert ortaklari daha var" ifadelerini kullandi.

‘’Istanbul son 5 yilda agir yara almistir’’

Son 5 yilda Istanbullulara kulak kabartan, onlarin derdiyle dertlenen, o dertlere çare olmaya gayret eden bir baskanlari olmadigini söyleyen Kurum, ‘’Hani, Müslüm Baba bir sarkisinda ‘bütün duygularim agir yarali’ diyor ya, evet, Istanbullu kardeslerimizi dinleyince anliyoruz ki, Istanbul da bu son bes yilda agir yara almis bir sehir haline getirilmistir. Istanbul’da bes yilda kentsel dönüsüm durmustur. Yesil alan üretimi durmustur. Ulasim yatirimlari durmustur. Istanbul durdurulmus bir sehirdir. Biz Istanbul’u tekrar harekete geçirecegiz. Istanbul’a tekrar hizla hak ettigi yatirimlari ve hizmetleri kazandiracagiz’’ dedi.



‘’Medya araçlarina güven oraninda radyolar yüzde 49’la ilk sirada yer aliyor’’

Radyocularin fikir ve düsüncelerine önem verdiklerini söyleyen Kurum, ‘’Birçoklari için bir programcidan öte güvenilir bir dost oluyorsunuz. Buradaki güvenilirlik çok önemli. Özellikle sosyal medyadaki dezenformasyon yogunlugunu düsünecek olursak, radyolarimizin ve radyoculuk mesleginin ne kadar kiymetli oldugu daha net anlasilacaktir. Bu konudaki arastirmalara göre ülkemizde medya araçlarina güven oraninda radyolar yüzde 49’la ilk sirada yer aliyor. Medya mecralarinin samimiyet ve dogallik oraninda da radyolar yüzde 54 ile ilk sirada. Içerik kalitesinin oraniyla ilgili yapilan bir baska arastirmaya göre ise radyolar yüzde 51 oraniyla yine zirvede. Bu basari esasen sizin basariniz, sizin eseriniz. Bu sebeple, sizi ayrica tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandi.

‘’Çamlica Radyo Televizyon Kulesi ile görüntü kirliligi ortadan kalkti’’

Istanbul’u radyolarin ve radyoculugun merkezi olarak nitelendiren Murat Kurum, Istanbul’da bu meslegin daha verimli ve daha etkin faaliyet göstermesi adina büyük adimlar attiklarini söyledi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tarafindan hayata geçirilen Çamlica Radyo Televizyon Kulesi’nden marka proje olarak bahseden Kurum, ‘’Söyle eskiye dönüp baktigimizda birçok antenin Istanbul’un o güzelligine, silüetine zarar verdigini hepimiz görüyor ve gelinen süreçte görüntü kirliliginin hizmete alinan kule ile birlikte kaldirildigini ve daha saglikli yayinlar basladigini görüyoruz. Bizler de radyonun, radyoculugun önemine dikkat çekmeye ve degerli radyocularimizin yaninda yer almaya devam edecegiz" dedi.



’’Sektör çalisanlari için belediye tesisleri, Ispark, toplu ulasim gibi faaliyet alanlarinda kullanim kolayligi saglayacak gelismelere imza atacagiz’’

Radyonun, radyoculugun önemine dikkat çekmeye ve radyocularin yaninda yer almaya devam edeceklerini söyleyen Kurum, ‘’Kule kullanimindan kaynakli maliyetlerin tüm radyolar tarafindan karsilanabilecek bir hale gelmesi için azami gayret gösterecegiz. Biz göreve geldigimizde radyolara verilen reklamlar hususunda belediye olarak diger mecralarla olan orantiyi adil bir sekilde yönetecegiz. Özellikle sari basin kartina sahip olmayan; ama ömrünü radyolarda geçirmis ve hâlâ çalisan kardeslerimiz bulunuyor. Biz belediye imkanlarindan yeterince istifade etsinler diye bu kardeslerimiz için de birtakim uygulamalar planliyoruz. Sektör çalisanlari için belediye tesisleri, Ispark, toplu ulasim gibi faaliyet alanlarinda kullanim kolayligi saglayacak gelismelere imza atacagiz. Yine belediye olarak radyolarla ilgili projelerde ortak yol almak konusunda irademizi göreceksiniz. Belediyelerimizin yürüttügü faaliyetlerin radyolarda sponsorluk gibi tanitim ve reklam enstrümanlariyla halkimiza ulasimini ve anlatimini saglayarak gelir saglayici çalisma beklentilerini de en verimli sekilde degerlendirecegiz.‘’ seklinde konustu.

Konusmasinin ardindan radyocularin sorularini yanitlayan Kurum, kentsel dönüsüm ve trafik ile ilgili soru üzerine ‘’Istanbul’un en önemli 2 meselesi kentsel dönüsüm ve ulasim. Ulasimda 64 dakikayi 39 dakikaya düsürecegiz. 650 kilometre metro hatti olacak. Sögütlüçesme - Tüyap arasina kesintisiz metro yapacagiz. Istanbul’u dirençli hale getirmek önemli. 300 bini KIPTAS, 250 bini özel sektör ve 100 bin’i kiralik olmak üzere toplam 650 bin konut yapacagiz’’ ifadelerini kullandi. .

Çevre kirliligine iliskin de konusan Kurum, ‘’Marmara’yi temizlemek lazim. Aritma tesisleri yapmazsaniz, Haliç’i kendi haline birakirsaniz durum bu hale gelir. Marmara’ya 1 damla bile atik su gitmemeli. Yüzde 100 ileri biyolojik atik su tesisleri ile atik su meselesini çözmeliyiz’’ dedi.

Turizm ile ilgili soruyu ise Kurum, ‘’Daha çok turist gelsin istiyoruz. Bu sehrin turizm master plani yok. Biz yapacagiz’’ seklinde yanitladi. Kurum, IBB Radyo’yu da yeniden açacaklarini söyledi.

13 Subat Dünya Radyo Günü’nü kutlayan Murat Kurum’a Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz eslik etti.
Kaynak: İHA