Gazze'de Enkaza Dönen Kentin En Eski Restoranin Çalisanlari Çareyi Tezgah Açmakta Buldu

Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda yerle bir olan kentin en eski restoraninin çalisanlari, zor sartlar altinda tezgah açarak hizmet vermeye çalisiyor.

Gazze'de Enkaza Dönen Kentin En Eski Restoranin Çalisanlari Çareyi Tezgah Açmakta Buldu
Israil, 7 Ekim’de baslattigi saldirilarina ara vermeden devam ediyor. Israil uçaklarinin Gazze Seridi’nde tarihi yapilari, sivil yerleskeleri, okullari, hastaneleri de hedef aldigi saldirilarinda kentin tarihi dokusu yerle bir oldu. Gazze Seridi’nin en eski ve falafeli ile meshur Al-Sousi restorani da saldirilar nedeniyle enkaza döndü. Restoranin yerle bir olmasinin ardindan kullanilamaz hale gelen restoran çalisanlari çareyi tezgah açmakta buldu. Restoranin sahibi Abdullah Al-Sousi, zor sartlar altinda yasam mücadelesi verdiklerini ifade ederek “Gazze Sehri’ndeki Rimal, Nasr Mahalleleri ile Tal Al-Hawa’da üç subemiz vardi ve Israil saldirilarinda hepsi yikildi” dedi.

Restoranin yerle bir olmasinin ardindan Deir Al-Balah’a göç ettiklerini söyleyen Abdullah Al-Sousi, yanlarinda hiçbir malzemenin bulunmamasi nedeniyle zorlandiklarini ifade etti.

Gaz olmadigi için odun yaktiklarini söyleyen Al-Sousi, savas nedeniyle sebze kitligi yasandigini ifade etti.

Kaynak: İHA