Antalya'da Bir Ilçe Adeta Sular Altinda Kaldi, Çiftçiler Seralarina Gitmekte Zorlandi

Antalya’da dün gece baslayan yagmur hayati olumsuz etkiledi. Kuvvetli yagan yagmur sonrasi Aksu ilçesinde seralar ve ekili tarim arazileri sular altinda kaldi. Seralarina gitmekte güçlük çeken üreticiler sularin çekilmesini bekledi.

Antalya'da Bir Ilçe Adeta Sular Altinda Kaldi, Çiftçiler Seralarina Gitmekte Zorlandi
Meteoroloji Bölge Müdürlügü tarafindan turuncu kod uyarisi yapilan Antalya’nin Aksu ilçesinde gece saatlerinde baslayan yagmur, derelerin tasmasi sonucu seralarda ve ekili tarim alanlarinda büyük zarara yol açti. Siddetli yagmurun etkili oldugu Yurtpinar, Ihsaniye, Barbaros, Murtuna ve Alayli Mahallelerinde birçok yol trafige kapanirken birkaç evi de su basti.

Kuvvetli yagmur sonrasi Agalar Köprüsü tasti, bugün hasat yapmayi düsünen üreticiler seralarina su basmasi sonucu büyük saskinlik yasadi. Üretici Ali Berik, yagmur yagdigi zaman mahalleleri birbirine baglayan yollarin göle döndügünü söyledi.

Berik, “Her yer tasti, çiftçinin bütün emegi gitti. Kanallarimiz temiz degil. Su an evlerimizi de sikinti yok ama aksam üzerine dogru yukarida bulunan mahallelerden gelecek su birikintileri geldikçe belli olacak. Isimiz aksam belli olacak” dedi.

Örtü alti ve açik alanda ürün yetistirdigini bütün emeginin sular altinda kaldigini belirten üretici Ali Tülü, “Gördügünüz gibi çiftçinin hali bu. Geceden beri yagan yagmurlar bitirdi, ortaligi felç etti. Kanallarda temizlik yok, önlem yok. Çiftçilige küstük. 30 yasindayim, çiftçilige küstüm” dedi.

Evi sular altinda kalan Dumanlar Mahallesi’nden Ömer Çelik ise, “Sabah saat 08.00’de birden siddetli bir ses duydum. 10 dakikada evimiz suyla doldu. Neye ugradigimizi sasirdik. Su kanali var evimizin karsisinda barajdan suyu açinca evim sular altinda kaldi. Can kaybimiz yok ama ev ve esyalarimiz kullanilamaz hale geldi” diye konustu.

Gece baslayan yagmura sabah saat 03.00’ten bu yana müdahale eden Aksu Belediyesi ekipleri, vatandaslarin imdadina kostu. Aksu Tarim Ilçe Müdürlügü yetkilileri ise hasar tespit için sahada çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA