Ingiltere'den 4 Yahudi Yerlesimciye Yaptirim

Ingiltere, Bati Seria’da siddet olaylarina karisan 4 Yahudi yerlesimciyi yaptirim listesine aldi. Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron yaptigi açiklamada, “Asirilik yanlisi Israilli yerlesimciler, Filistinlileri topraklarindan zorla çikariyor” dedi.

Ingiltere'den 4 Yahudi Yerlesimciye Yaptirim
ABD’nin ardindan Ingiltere de Bati Seria’da siddet olaylarina karisan Yahudi yerlesimcilere yaptirim uyguladi. Ingiltere Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 4 Yahudi yerlesimciye “mali ve seyahat” kisitlamalari getirildigi aktarilarak, yaptirim uygulanan kisilerin Yinon Levi, Moshe Sharvit, Zvi Bar Yosef ve Moshe Sharvit oldugu ifade edildi. Levi ve Sharvit’in Filistinli aileleri silahla tehdit ettikleri ve mülkleri tahrip ettikleri belirtilen açiklamada, Yosef’in Bati Seria’da piknik yapan Filistinli aileleri silahla tehdit ettigi, Federman’in ise El Halil’in güneyindeki Filistinli çobanlari tehdit ettigi ifade edildi.

“Asirilik yanlisi Israilli yerlesimciler, Filistinlileri topraklarindan zorla çikariyor”

Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron yaptigi açiklamada, "Bugünkü yaptirimlar, insan haklarinin en korkunç ihlallerinden bazilarina karisanlara kisitlamalar getiriyor. Burada neler oldugu konusunda net olmaliyiz. Asirilik yanlisi Israilli yerlesimciler Filistinlileri çogu zaman silahla tehdit ediyor ve onlari kendilerine ait olan topraklardan zorla çikariyor. Bu davranis yasadisidir ve kabul edilemez” dedi.

Israil’e asirilik yanlisi Yahudi yerlesimciler konusunda harekete geçmesi çagrisinda bulunan Cameron, “Verilen taahhütlerin yerine getirilmedigini görüyoruz” dedi.

Öte yandan Levi, ABD tarafindan yaptirim uygulanan 4 Yahudi yerlesimci arasinda da yer aliyor.
Kaynak: İHA