Mersin'de Terör Örgütlerine Operasyon Açiklamasi 5 Gözalti

İçel’de jandarma ekipleri tarafindan terör örgütleri PKK ve DEAS’a yönelik gerçeklestirilen operasyonda 5 süpheli yakalandi.

Mersin'de Terör Örgütlerine Operasyon Açiklamasi 5 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Il Jandarma Komutanligi ekipleri terör örgütlerine yönelik çalisma yapti. Jandarma ekipleri terör örgütü DEAS’a yönelik gerçeklestirdigi çalismada biri sözde Seriat Hakimi olan 2 süpheliyi tespit etti. Tespit edilen örgüt üyelerini yakalamak amaciyla İçel ve Antalya’da 2 ayri adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda 2 süpheli de yakalandi.

Çalismasina devam eden jandarma ekipleri terör örgütü PKK’nin üyesi olan ve propagandasi yapan süphelileri de tespit etti. Süphelilerin Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Sehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden ’provokatif amaçli’ paylasim yapan 1 süpheli ile bir dönem terör örgütü adina silahli faaliyet yürüttügü belirlenen 2 süpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi.

İçel ve Adana’da yapilan es zamanli operasyonda 3 süpheli de yakalayarak gözaltina aldi.

Her iki operasyonda da ekipler çok sayida materyal ve doküman ele geçirdi. Terör örgütlerine yönelik yapilan operasyonlarda gözaltina alinan 5 süpheli jandarmaya götürüldü.
Kaynak: İHA