Mersin'de 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' Kuruldu

İçellilerin kültür ve sanatla iç içe olmasi için düzenledigi etkinliklerle kültürel farkindalik olusturan İçel Büyüksehir Belediyesi, İçel Kent Konseyi ve İçel’e Deger Katanlar Kurulu (MEDEKA) is birligi ile ‘Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu’nu kurdu.

Mersin'de 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' Kuruldu
37 STK, kurum ve kurulusu temsilen 61 koristin yer aldigi koro, ilk etkinliklerini Yenisehir Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçeklestirdi. Koro sefligini İçel Üniversitesi Ögr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel’in, metin yazarligini ve sunumunu Baha Sadik Akiner’in üstelendigi koro, ilk gösteriminde ‘İçel Marsi’, ‘Yemen Türküsü’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Vardar Ovasi’, ‘Deriko’, ‘Hayat Bayram Olsa’ gibi sevilen parçalari seslendirdi. Zaman zaman sanatseverlerin de eslik ettigi etkinlik, dinleyicilerden tam not aldi.

“Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu, kiymet verdigimiz bir çalisma”

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, Koro Sefi Duygu Deniz Demirel’e plaketini takdim ederken yaptigi konusmada, “Muhtesem bir koro izledik. Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu, bizim çok önemsedigimiz ve kiymet verdigimiz bir çalisma. Biz bu ise büyük bir heyecanla basladik. Ne kadar da dogru adim attigimizi görüyoruz” dedi.



“Koro, İçel’deki birlik ve beraberligin bir simgesi”

İçel’in çok zengin ve renkli bir sehir olduguna vurgu yapan Özdülger, “İçel çok büyük güzellikleri, sevgiyi ve saygiyi barindiran, herkesin birbiriyle kardesçe, baris içerisinde büyük bir mutlulukla yasadigi Akdeniz’in incisi bir sehir” ifadelerini kullandi. Koronun da kentteki bu birlik ve beraberligin bir simgesi olduguna isaret eden Özdülger, “Çok sesli müzik, çok sesli düsünmeyi gerektirir. 30’dan fazla sivil toplum kurulusunun bu güzel koroyu olusturmasi; çok sesli müzigin hem akademik, hem müzikal hem de sosyolojik anlamda en iyi göstergesi oldugunu düsünüyorum” diye konustu.



Katilimcilar, gecede müzik ziyafeti yasadi

Konsere katilan vatandaslardan Hayriye Kar, çok güzel bir konser dinlediklerini belirterek, “Çok daha basarili olacaklar ve daha da ileriye götürecekler diye düsünüyorum. Sehrimizi çok güzel anlatiyorlar” seklinde konustu.

Bu tür etkinliklerin hem sanatin önünü açtigini hem de halkin kaynasmasini sagladigini aktaran Kar, “Iç içe olmayi sagliyor. Herkesi birbirine bagliyor. Herkesin bütünlesmesini sagliyor. Çok güzeldi. Çok memnun kaldim” ifadelerine yer verdi.

Hatice Kaya ise konserin çok güzel geçtigini belirterek, emegi geçen herkese tesekkür etti. Kaya, “Ben bu tür etkinlikleri sürekli takip ediyorum. Geçen hafta Nergis Senligi’ne de gittim. Vahap Baskan’in yaptigi etkinliklerden çok memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA