Denizli'de Çiftçiye 10 Yilda 323 Bin 110 Metre Tarimsal Sulama Borusu Verildi

Tarimsal alanlarda rekolte ve kalitenin artmasinin yaninda su kaynaklarinin daha verimli kullanilabilmesi için çiftçilere sulama borusu destegine devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, bu yil 14 ilçede 28 bin 310 metre tarimsal amaçli sulama borusu veriyor.

Denizli'de Çiftçiye 10 Yilda 323 Bin 110 Metre Tarimsal Sulama Borusu Verildi
Denizli Büyüksehir Belediyesinin kirsalda üretimi artirarak çiftçinin kalkinmasina katki saglamak amaciyla hayata geçirdigi tarimsal amaçli sulama borusu destegi bu yil da devam ediyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi, kaynaklarin daha verimli kullanilabilmesi, açik kanallar araciligiyla yapilan tarimsal sulamadaki su kayiplarinin önlenmesi, mevcut su kaynaklarindaki su iletiminin iyilestirilmesi amaciyla 2024 yilinda 14 ilçedeki 38 mahalleye 28 bin 310 metre tarimsal sulama borusu destegi verecek. Bununla birlikte Denizli Büyüksehir Belediyesinin 2014’ten bugüne üreticiye verdigi sulama borusu miktari 323 bin 110 metreye ulasacak.

Denizli Büyüksehir Belediyesi bu kapsamda Çameli Ilçe Otogari’nda tarimsal amaçli sulama borusu dagitim töreni düzenledi.

Baskan Zolan burada yaptigi konusmada, Denizli’yi daha ileri ve güzele götürmek için tüm ilçelerde hep beraber gayret ettiklerini belirterek, “Insanlarimizin üretimde, günlük hayatta ve sosyal hayatta hiçbir eksiklik hissetmemesini saglamak için el ele gönül gönüle gayret ediyoruz. Bizim davamiz, yürüyüsümüz budur. Biz Çameli’mize ve tüm ilçelerimize sadece hizmet ettik, nerede sikinti var oraya kostuk. Kim ‘imdat’ diyorsa, onun derdine kosmaya çalistik” dedi.

“Ne kadar üretirsek, o kadar güçlüyüz”

Çameli ilçesinin üreten ve çaliskan insanlarin oldugu bir yer oldugunu kaydeden Baskan Zolan, “Bu sene de üreticilerimize tarimsal sulama borusu destegi veriyoruz. Su kaynaklarimiz toprakta kaybolmasin, günesin altinda buharlasmasin, sudan daha fazla yararlanalim. Ne kadar çok üretirsek o kadar güçlüyüz” ifadelerini kullandi. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak pek çok kalemde üreticilere destek olduklarini açiklayan Baskan Zolan, Çameli ilçesinde basta ceviz, alabalik olmak üzere seracilik çalismalarinda da destek olmaya çalistiklarini söyledi.

Kaynak: İHA