Besiktas'ta 65 Yas Üstü Vatandaslar Için Satranç Dersi Hizmeti Basladi

Besiktas Belediyesi, 65+ Yasam Ofisi’nde ileri yastaki vatandaslar için baslattigi hizmetlere satranç derslerini de ekledi. Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat da 65+ Yasam Ofisi içeriklerine deginerek "Mevcut hizmetlere ek olarak simdi yeni baslattigimiz satranç dersleri ile de yas almis komsularimiza saglikli ve aktif yas alma konusunda destek olacagiz" dedi.

Besiktas'ta 65 Yas Üstü Vatandaslar Için Satranç Dersi Hizmeti Basladi
Ilçe nüfusunun büyük çogunlugunun yas almis vatandaslardan olustugu Besiktas’ta belediye hizmetleri hiz kesmeden devam ediyor. 65+ Yasam Ofisi’nde vatandaslara dijital okuryazarlik egitimleri, gerontomimari hizmeti, Alzheimer hasta yakinlarina destek programlari, bilgilendirici atölyeler, saglikli ve aktif yaslanma, demanstan korunma, yaslilik haklari, kurum bakimi ve belediye hizmetleri konusunda danismanliklar veren Besiktas Belediyesi bu hizmetlere Satranç derslerini de ekledi. 4 Haziran’a kadar devam edecek olan satranç dersleri için vatandaslar da verilen hizmetler için belediyeye tesekkür etti.

Kurs hizmetlerini alan Felise Kaya, "Artik belli bir yasa geldigimiz için olani korumak ve yeni bir seyler eklemek adina belediyenin açtigi bu kurslari kaçirmiyorum. Bundan önce de Dijital Okuryazarlik hizmetine geldim ve çok memnun kaldim. Yeni seyler ögrenmek, zihni beyni gelistirdigi için yeni bir seyler ögrenmeye çalisiyorum. Herkese tavsiye ederim’’ dedi.

65 + Yasam Ofisi’nin hizmetlerini arkadaslarindan duydugunu söyleyen Inci Aytaç ise "Arkadasimin vasitasiyla geldim. O kaydettirdi çok da iyi oldu. Çok iyi arkadaslarla tanistim. Hocalar olsun ortam olsun çok güzel. Böyle bir etkinlikte bulundugum için çok mutluyum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA