Bakan Mahinur Özdemir Göktas Açiklamasi 'Çocuklarimiz Resit Olduktan Sonra Devlet Ile Gönül Bagi Kopmayacak'

Kayseri’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan yapimi tamamlanan Çocuk Evleri Sitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katilimiyla düzenlenen tören ile açildi. Açilista konusan Bakan Göktas, “Çocuklarimiz resit olduktan sonra devlet ile gönül bagi kopmayacak” dedi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktas Açiklamasi 'Çocuklarimiz Resit Olduktan Sonra Devlet Ile Gönül Bagi Kopmayacak'
Düzenlenen açilis törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, protokol üyeleri, aileler ve çocuklar katildi.

Çocuklari toplumda olusabilecek risklere karsi korumayi hedeflediklerini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler, “Istiyoruz ki çocuklarimiz sorunlarla karsilasmasin. Çocuklarimizi tehdit eden, gelecekleri için risk olusturan faktörler olmasin. Böyle bir toplum olusturmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu konuda büyük çaba sarf eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanimiz, 12 yillik Avrupa siyasetindeki deneyimi ve ardindan uluslararasi iliskilerdeki tecrübesi ve simdi de Türkiye’nin çocuklarina yönelik aileyi korumak, çocuklari korumak ve önümüzdeki yüzyilda çocuklari bekleyen pek çok riske karsi önlem alma noktasinda yaslilarimiza yönelik politikalariyla yeni bir hizmetin açilisi için sehrimizde Çocuk Evleri Sitesi’yle çocuklarimizi ve toplumda onlari tehdit eden risklere karsi korumayi hedefliyoruz” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Sayin bakanim, sizlerin oldugu yerde hiçbir çocugumuz kimsesiz degil. Bizler de sizlerin bizlere çizdiginiz vizyon çerçevesinde çocuklarimizi sahipsiz birakmayacagiz. Burayi Kayseri’ye yaptiginiz için sükranlarimizi sunuyoruz. Çocuklarimizi sizin çocuklariniz olarak, emanet olarak aldik ve insallah onlarin en iyi sekilde yetismelerini saglayacagiz. Onlari da nice basarili yerlerde görecegiz diyorum” ifadelerini kullandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas da çocuklara sorunsuz ve adil bir dünya birakmanin görevleri oldugunu söyleyerek, “Bugün çocuklarimizin kendilerini güvende hissedecekleri yasam alanlarinin bir yenisini daha ekleyecek olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Inaniyoruz ki bu merkez, kalplerine sevgi ile dokundugumuz her çocugumuz için birer dönüm noktasi olacak. Onlarin umutlarina, hayallerine ve yarinlarina sahitlik edecek bu site içerisinde saglikli ve huzurlu bir sekilde büyümeleri en büyük arzumuz. Hepimizin bildigi gibi herhangi bir sebeple ailesinden uzak düsmüs ve korunma ihtiyaci olan çocuklarimizi devlet korumasi altina alarak onlara sahip çikiyoruz. Çünkü onlar bu ülkenin evlatlari, bizim evlatlarimiz. Bugün 64’ü ihtisaslasmis olmak üzere 180 Çocuk Evleri Sitesi ve bin 185 çocuk evinde güven içerisinde çocuklarimiza bakiyoruz. Çocuklar ve gençler bizim gelecegimiz. Onlara sorunsuz ve adil bir dünya birakmak bizlerin görevi. Fiziksel, psikolojik ve sosyal açidan desteklenen çocuklar sayesinde ülkemizin ilerlemesi ve gelismesi inaniyorum daha kolay. Türkiye’nin gelecegini insa edecek bu çocuklarimiz ve gençlerimizin saglikli bireyler olarak topluma kazandirilmasi bu anlamda çok önemli. Devlet korumasi altinda yetisen çocuklarimiz her alanda eksiksiz hizmetten faydalaniyor. Karsilastiklari zorluklari, devletimizin kendilerine sunduklari imkanlarla asmaktadirlar. Bu çocuklarimizin azim ve inançla çiktiklari hayat yolculuklarinda birçok basariya imza attigina sahit olduk. Bunlar arasinda basarili bürokratlarimiz, kiymetli kaymakamlarimiz, devlet büyüklerimiz, sanatçilarimiz ve pek çok alanda akademisyenlerimiz çikmakta. Bunlar gerçekten bizleri gururlandiriyor” dedi.

Çocuklar resit olduktan sonra da devletle gönül baglarinin son bulmayacagini söyleyen Bakan Göktas, sözlerine su sekilde devam etti:

“Devletimizin sizinle kurdugu gönül bagi, resit olmanizla son bulmayacak. Bizler, kurumlardan ayrildiktan sonra her zaman sizlerin ailesi olmaya devam edecegiz. Bizler sizlere her türlü destek olmaya devam edecegiz. Bakanlik olarak çocuklarimiza daha iyi bir gelecek sunmak için hep birlikte var gücümüzle var gücümüzle çalisiyoruz. Burada sizlere de büyük görevler düsüyor. Devletimizin sundugu imkanlardan sonuna kadar yararlanmanizi, kendinizi gelistirmenizi, “Ülkem için nasil faydali olabilirim?” düsüncesi ile hareket etmenizi istiyorum. Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz Çocuk Evleri Sitesi, okuma alanlari, spor alanlari ile hobi ve yeteneklere yönelik atölyeler de mevcut. Çocuklarimiz, gençlerimiz, kadinlar ve bakima ihtiyaci olan tüm insanlarimiz için gerekli yatirimlari yapmaktan geri durmuyoruz. Tüm bu yatirimlarimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum.”

Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile Çocuk Evleri Sitesi’nin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA