Artvin'de Heyelanlar Sonrasi Profesyonel Dagcilar Yamaçlarda Kaya Temizligine Basladi

Artvin-Erzurum Karayolunun 6. kilometresinde meydana gelen heyelandan sonra yamaçtaki kayalarin bir kismi askida kaldi. Profesyonel dagcilar trafik güvenligini tehlikeye sokan kayalari temizlemeye basladi.

Artvin'de Heyelanlar Sonrasi Profesyonel Dagcilar Yamaçlarda Kaya Temizligine Basladi
Artvin’de geçtigimiz günlerde asiri yagislar sonrasi kentin farkli noktalarinda heyelanlar meydana gelmisti. Özellikle karayolu üzerinde yasanan heyelanlarda trafigi olumsuz etkilemisti. Havalarin normale dönmesiyle, Karayollari Bölge Müdürlügü önlem çalismalarini yeniden baslatti. Geçtigimiz günlerde Artvin-Erzurum Karayolunun 6. Kilometresinde Deriner-3 Tüneli girisinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol 12 saat ulasima kapali kalmisti.

Karayollari ekipleri yolu ulasima açsa da yamaçta bulunan kayalar tehlike saçmaya devam etmesi nedeniyle, bölgede risk tespit edilen tas ve kayalar temizlenmesi için endüstriyel dagcilari bölgeye sevk etti.

Yamaçta askida bulunan ve her düsmesiyle karayolu güvenligini tehdit eden yamaçlardaki kayalar, endüstriyel dagcilar tarafindan temizleniyor. Endüstriyel dagcilar, karayolunda gerekli güvenlik önlemleri alindiktan sonra halatlarla tirmandiklari yamaçlardan karayoluna düsme riski olan kayalari levye, kriko ve bazen de patlatma yönetimiyle kontrollü sekilde düsürüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Karayollari çalisani Mevlüt Alpaslan, “Artvin-Yusufeli yolunun 6. kilometresinde, Deriner-3 Tünelinin girisinde 3 gün önce yagislardan dolayi burada büyük bir heyelan oldu. Yol komple trafige kapandi. Biz Karayollari ekipleri olarak bu yolu açtik fakat heyelanli bölgede askida duran taslarimiz vatandasin mal ve can güvenligini asiri derecede riske soktugu için profesyonel dagci ekiplerimizle beraber suanda burada bulunan çalismada o askida duran taslari temizliyoruz. Malumunuz Artvin’in cografyasi bu sekilde biz burada gerekli çalismalarin çogunu yaptik. Çelik agimizi tellerimizi gerdik ama yapamadigimiz yerler var yapilamayacak yerler var onlari sadece insan gücüyle gördügünüz gibi dökebildigimiz kadar taslari döküyoruz. Burada bizim gayemiz bütün vatandaslarimizin trafikte seyir halinde olan vatandaslarimizin can ve mal güvenligini en azamide en asgariye düsürmek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA