Artvin Atabari Kayak Merkezi Hafta Sonu Ziyaretçilerini Agirladi

Artvin Atabari Kayak Merkezi hafta sonu ziyaretçilerini agirladi.

Artvin Atabari Kayak Merkezi Hafta Sonu Ziyaretçilerini Agirladi
Artvin’de etkili olan kar yagisinin ardindan 2 bin 200 rakimli Mersivan Dagi’ndaki Atabari Kayak Merkezi’nde kayak sezonu basladi.

Il Gençlik ve Spor Müdürlügü bünyesinde 2009 yilindan itibaren hizmet veren Atabari Kayak Merkezi’nde kar kalinliginin 65 santimetreyi bulmasiyla pistler kayak için uygun hale getirilerek telesiyej ve teleski hizmete açildi. Zorluk derecesine göre 2 pistten olusan, 595 metre uzunlugunda telesiyej ve 159 metrelik teleski bulunan merkez, kayak severleri agirliyor. Tesisin birbiriyle baglantili toplam 1200 metre uzunlugunda iki pistti bulunuyor.

Hafta sonunu kayak merkezinde geçirmek isteyen kayak severler kayak yapmayi bilenler kayak takimlariyla bilmeyenler ise kizaklariyla pistin tozunu attirdilar. Bölgede kayak sezonu boyunca olabilecek olumsuzluklara karsi Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve 112 Acil Saglik ekipleri görev aliyor. Artvin’in Murgul ilçesinden gelen Ahmet Topaloglu, kendi yaptiklari kizakla kaymanin keyfini çikarak Atabari Kayak Merkezinin Artvin için biçilmis bir kaftan oldugunu söyledi.



Arkadaslariyla birlikte Rize’den gelen Melisa Çepni ise hafta sonunu degerlendirmek için geldikleri ifade ederek ”Hava çok güzel, pist çok güzel burada atmosfer harika. Mutlaka kisin degerlendirilmesi gereken bir yer diye düsünüyorum. Mutlaka kayak severlerin buraya gelmesini öneriyorum” dedi.

Kaynak: İHA