Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin Tüm Bölümleri Tam Akreditasyon Aldi

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Fakültesinin tüm bölümleri, TURAK tarafindan akredite edildi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari ile Turizm Rehberligi Bölümleri, Turizm Egitimi Degerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafindan tam akreditasyon hakki kazandi.

TURAK tarafindan 2024/015 ve 2024/032 sayili kararlar ile onaylanan bölümlerle birlikte, Turizm Fakültesi bünyesinde mezun veren tüm bölümler tam akreditasyonla onaylanmis oldu. Bu önemli basari, Kastamonu Üniversitesi’nin kaliteli egitim ve ögretim anlayisinin bir yansimasi olarak öne çikti.

Turizm sektöründe kalifiye profesyoneller yetistirmeyi hedefleyen Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, aldigi tam akreditasyon ile ögrencilerine uluslararasi standartlarda bir egitim sunma taahhüdünü bir kez daha göstermis oldu. Mezunlar, sektördeki rekabet avantajiyla birlikte, küresel ölçekte taninan bir akademik basariya sahip olmanin gururunu yasayacak.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alptekin Sökmen, tam akreditasyonla ilgili yaptigi açiklamada, “Bu basari, üniversitemizin turizm alanindaki kalitesinin ve ögrencilerine uluslararasi standartlarda bir egitim sunma taahhüdünün bir yansimasidir. Bu basarida emegi geçen akademik personelimizi, ögrencilerimizi ve destekleyen herkesi tebrik ediyorum. Bu basari, Üniversitemizin turizm sektörüne nitelikli profesyoneller yetistirme konusundaki kararliligini da göstermektedir” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise bu basarida emegi geçen akademik personeli, ögrenciler ve destekleyenleri tebrik ederek, “Üniversitemiz, turizm alaninda kaliteli egitimi benimseyerek, sektördeki ihtiyaçlara cevap verecek profesyoneller yetistirmeyi hedeflemektedir. Aldigimiz tam akreditasyon, bu hedef dogrultusundaki kararliligimizi ve basarimizi bir kez daha gözler önüne sermistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA