Asrin Felaketinde 11 Ay Geride Kalirken, Depremzede Vatandaslar Gelecekten Ümitli

Asrin felaketinde 11 ay geride kalirken, Hatay’da afetzede vatandaslar, kentte devam eden insa çalismalariyla gelecege umutla bakiyor. Il genelinde 32 bin 314 konutun ve 2 bin 650 köy evinin insaati ekiplerin yogun çalismasiyla sürüyor.

Asrin Felaketinde 11 Ay Geride Kalirken, Depremzede Vatandaslar Gelecekten Ümitli
Asrin felaketinde Hatay yerle bir olmus ve yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. Depremin 11’inci ayi geride kalirken afetzede vatandaslarin birçogu yeniden memleketine döndü. Afetzede vatandaslarin gelecege umutla bakmasini saglayan da kentte devam eden insaat çalismalari ve enkazin neredeyse tamamen kaldirilmis olmasi oldu. Il genelinde devam eden 32 bin 314 konutun teslimine yilbasi itibariyla baslanacak ve Subat ayi sonuna kadar 6 bin 416 konut teslim edilecek. Öte yandan, Hatay’da 2 bin 650 köy evinin insaati devam ediyor ve 37 köy evi hak sahiplerine teslim edildi.

“Umutlu olmasak Hatay’a geri dönmezdik”

Depremde 2 evinin yikildigini ve memleketinin eski günlere döneceginden umutlu oldugunu söyleyen Sabri Yilmaz, "2 tane dairem vardi ikisi de yikildi ama umutluyuz. Izmir’den memleketimize geldik. Insallah her sey düzelecek. Umutlu olmasak Hatay’a geri dönmezdik. Insallah eski günlere dönecegiz" dedi.



“Memleketimizden baska bir yerde hiçbir sekilde yapamiyoruz”

Memleketinden baska bir yerde yasayamadigini belirten Aynur Yilmaz, "Dogma büyüme Antakyaliyim. Depremde feci seyler yasadik. Deprem degil sanki bir felaket yasadik. Gelecekten umutluyum. Baska sehirde yapamiyoruz. Memleketimizden baska bir yerde hiçbir sekilde yapamiyoruz. Bakiyoruz, geziyoruz. Haftada bir gelip geziyorum, insallah her sey güzel olacak" dedi.



“Depremde 11 ay geride kaldi, bu yapilan is yerleri ve evler bizi ümitlendirdi”

Deprem sonrasi kurulan konteyner çarsida esnaflik yapan Cahit Güler, Hatay Valiligi tarafindan insa edilen is yerinde ayakta kalmaya çalistigini ifade ederek, “Devletimiz çok güzel olanaklar sundu. Esnaflarimiza prefabrik is yerleri verildi.

Bunlarin sayesinde ayakta kalmaya çalisiyoruz. Her sey güzel olacak insallah. Depremde 11 ay geride kaldi, bu yapilan is yerleri ve evler bizi ümitlendirdi. Sehrin yeniden olusmasi bizi umutlandiriyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA