Kurtlar Vadisi Doğu Eşrefoğlu'nun son hali: 21 yıl sonra ilk kez itiraf etti! Meğerse 7 bölüm sonra...

Bir döneme damgasını vuran efsanevi dizi 'Kurtlar Vadisi' aradan geçen yıllara rağmen gündemden düşmüyor. Dizinin hafızalara kazınan karakterlerinden biri olan 'Doğu Eşrefoğlu' nam-ı diğer Doğu Bey karizmatik ve gizemli yapısıyla oldukça beğenildi. Dizide emekli bir üst düzey devlet görevlisi olan Doğu Bey'e hayat veren 80 yaşındaki usta oyuncu Altan Akışık, Kurtlar Vadisi'ne katılma sürecini aradan geçen yılların ardından ilk kez anlattı. Diziye katılmasını sürpriz olarak niteleyen Altan Akışık, yıllar sonra ilk kez geçtiğimiz sene gittiği bir hayvanat bahçesi ziyaretinde görüntülenmişti. İşte Kurtlar Vadisi Doğu Bey’in son hali…

Kurtlar Vadisi Doğu Eşrefoğlu'nun son hali: 21 yıl sonra ilk kez itiraf etti! Meğerse 7 bölüm sonra...Kurtlar Vadisi’nde Türk istihbaratının kilometre taşlarından biri olan Doğu Eşrefoğlu replikleri günümüzde hala konuşulmaya devam ediyor.

Doğu Bey'in en çok akılda kalan repliği ise: "Bir araştırın bakalım Esat"

Altan Akışık yıllar sonra ilk kez Kurtlar Vadisi'ne katılma sürecini ve dizi bittikten sonra Doğu Bey karakterinin izleyicilerdeki karşılığını nasıl gördüğünü Kim Seslendirdi adlı Youtube kanalına verdiği bir röportajda anlattı.

Altan Akışık diziye katılış sürecini şöyle anlatıyor:

"Diziye Osman Sınav yapımcıyken katıldım.

Osman Sınav'ı eskiden beri tanırım.

Beni görüşmeye çağırdı ve diziye böyle bir karakter ekleyeceğini söyledi.

Bu karakteri canlandırmanı istiyorum diyerek teklif sundu.

Kabul ettim"

Akışık sözlerine şöyle devam etti:

"Hatta Osman Sınav bu karakteri daha sık kullanacağını söyledi.

Bir iki hafta sonra her bölümde yer alacak bir karakter olacağını belirtti.

Fakat öyle olmadı."

Usta oyuncu ayrıca ilk sezon hakkında şunları söyledi:

"Onun dizide olduğu süreçte dizide sokaktan anlatımlar vardı.

Doğu Bey yani dizinin ağır tarafına pek dönmediler.

5-6 ya da 7 bölüm oynadıktan sonra sezon bitti."

Böylece ilk sezondaki 5-6 bölümün ardından asıl Doğu Bey karakterinin ortaya çıkmış olduğu öğrenildi.

Dizide emekli bir üst düzey devlet görevlisini canlandıran 80 yaşındaki Akışık yıllar sonra ilk kez geçtiğimiz sene görüntülendi.

İstanbul Çekmeköy'deki bir hayvanat bahçesini ziyaret eden Akışık'ın son hali sevenlerini şaşırttı.

Kurtlar Vadisi Doğu Eşrefoğlu'nun son hali: 21 yıl sonra ilk kez itiraf etti! Meğerse 7 bölüm sonra...

Hayvanlarla yakından ilgilenen usta oyuncunun bu ziyareti sosyal medyada gündem oldu. Başarılı oyuncuya 'yıllar çok şey götürmüş' yorumları yapıldı.

Kurtlar Vadisi’nde ilk kez dizinin ikinci sezonunun ilk bölümü olan 21. bölümde görülen Doğu Bey karakteri, genellikle Aslan Akbey ile memleket meselelerini konuşurdu.

Aslan'ın aynı zamanda akıl hocası olan Doğu Bey, zaman zaman onu yönlendirir, Aslan, devletin politikalarını eleştirir ve o da bu eleştirileri cevaplardı.

Polat'ın mafya hiyerarşisinde yükselmesini destekler. "Sirk senin, cambaz onlar." diyerek Polat'tan son darbeyi vurmasını ister. Doğu Eşrefoğlu, Mehmet Karahanlı öldükten sonra Karahanlı'nın arkasındaki asıl gücün Tapınakçılar olduğunu isimlerini vermeden Gölgeler olarak nitelendirerek Polat'a anlattı.

Dizinin önemli bir karakteri haline gelen Doğu Bey’in ölümü ise çok trajik olur. Bindiği helikopterin elektronik sistemi, tapınakçıların adamları tarafından kullanılan bir gemide bulunan bilgisayar ile sabote edilir.

Bunun neticesinde pilot, helikopterin hakimiyetini kaybeder ve helikopter denize düşer. 88. Bölümde arama kurtarma çalışmalarında bastonu ve helikopterin pervanesi bulunur.

Kurtlar Vadisi Doğu Eşrefoğlu'nun son hali: 21 yıl sonra ilk kez itiraf etti! Meğerse 7 bölüm sonra...

DOĞU EŞREFOĞLU REPLİKLERİ

Canbaza bak oyun bilir misin aslanım

Devlet de benim, KGT de benim, gelenek de benim, yenilik de benim.

Aslan değil çakal bu Esat.

Bana makosenlerimi giydirdiniz!

Sen acziyet dersin, ben zaafiyet derim, birileri hassasiyet der, birileri de mecburiyet der.

Devlet'de erken vardır geç yoktur.

Bu odadAki tüm bayrakların bana ihtiyacı var, senin mi yok Mithat?

Yeryüzünde bir yalan yok ki bir insan kadar yaşasın.

Atasını tanımayan it peşinde koşar.

Kurtlar Vadisi Doğu Eşrefoğlu'nun son hali: 21 yıl sonra ilk kez itiraf etti! Meğerse 7 bölüm sonra...

Altan Akışık kimdir?

Ankara'da doğan Akışık, ilkokulu Balıkesir’de okudu. İstanbul Haydarpaşa Lisesinde ortaöğrenimini tamamladı.

Lisede tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Akışık, 1962 yılında arkadaşlarıyla Kadıköy’de kurdukları Deney Sahne’de oyunlar sergilediler.

İÜ Gençlik Tiyatrosunda çalışmalar yapan Altan Akışık, burada Duvarların Ötesi (1965) ve Ayakta Durmak İstiyorum adlı oyunları yönetti ve oyunlarda oynadı.

Son oyunu İtalya-Parma Festivali’nde en iyi ekip ödülünü kazandı. 1963 yılında Abdurrahman Palay Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak çalıştı. Daha sonra "Karınca Tiyatrosu" adını alacak olan Dost Oyuncuları'nda 1966 yılına kadar görev aldı.

1968 yılında İÜTB Gençlik Tiyatrosunda sahneye koyduğu Büyük Otmarlar adlı oyun, Zürih’te üniversiteler arası yarışmada Avrupa birincisi oldu. Ardından Ayfer Feray-Nisa Serezli Tiyatrosu, Pisi Pisi Kabare Tiyatrosu ve Üç Maymun Kabare Tiyatrosunda oyuncu olarak çalıştı. 1970'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. TRT için yapılan Mehmet Akif belgeselinde çalıştı.

Tiyatro camiasının yakından tanıdığı bir sima olan Akışık, 2003-2005 yılları arasında rol aldığı Kurtlar Vadisi'ndeki Doğu Eşrefoğlu rolüyle geniş çevrelerce tanındı.