Konya'da Böcek Ilaci Faciasi Açiklamasi Alt Katta Dökülen Böcek Ilaci Üst Kattaki Çocugun Ölümüne Sebep Oldu

Konya’da iki katli kerpiç evin birinci katinda dökülen böcek ilaci üst katta bulunan aileyi zehirledi. Alt kattakiler böcekleri öldürmek için ilaç döküp kapiyi pencereyi bantlayarak evden ayrilirken, üst kattaki aileden 5 kisi böcek ilacindan zehirlendi, 7 yasindaki çocuk hayatini kaybetti.

Konya'da Böcek Ilaci Faciasi Açiklamasi Alt Katta Dökülen Böcek Ilaci Üst Kattaki Çocugun Ölümüne Sebep Oldu
Olay, aksam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluirmak Mahallesi’nde bulunan 2 katli kerpiç bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin birinci katinda kiraci olarak oturanlar evdeki böcekleri öldürmek için geçtigimiz pazartesi günü daireyi ilaçladiktan sonra pencere ve kapiyi bantlayarak evden ayrildi. Böcek ilacinin kokusunun ikinci katta N.D.’nin oturdugu daireye sizmasinin ardindan evde bulunan N.D.’nin kizi ve torunlari kokudan etkilendi. Bugün sabah saatlerinde rahatsizlanan N.D.’nin kizi A.T. (40), çocuklari F.T. (18) ve Y.T. (15) ile yegenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantisi sikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 7 yasindaki Ahmet Enes Temel evde kaldi. Bir süre sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz oldugunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Adrese sevk edilen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Ahmet Enes Temel, Konya Numune Hastanesine kaldirildi. Burada yapilan tüm müdahalelere ragmen 7 yasindaki çocuk kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Öte yandan, N.D.’nin kizi A.T. ve torunlarinin sömestr tatili dolayisiyla anneanne N.D.’nin yaninda kaldiklari ögrenildi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardindan birinci kattaki kiracilarin yakinlari tarafindan ev havalandirildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA