KKTC Sahillerine 2 Günde 2 Ceset Vurdu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine son 2 günde 2 kisinin daha cansiz bedeni vurdu. KKTC sahillerine 8-31 Ocak tarihleri arasinda vuran ceset sayisi 5’e yükseldi.

KKTC sahillerine son 2 günde 2 kisinin daha cansiz bedeni vurdu. KKTC Polis Basin Subayligi, Girne’ye bagli Çatalköy’ bölgesinde dün yerel saatle 08.15 siralarinda sahile vurmus bir erkek cesedi bulundugunu açikladi.

Polis, bu sabah ayni bölgede sahile vurmus ve vücut bütünlügü kismi bozulmus, bir erkek cesedi daha bulundugunu kaydetti.

Polis, her iki cansiz bedenin henüz kimlik tespitlerinin yapilmadigini bildirdi. Cansiz bedenlerin Avrupa Birligi (AB) ya da Güney Kibris Rum Yönetimi’ne (GKRY) gitmek üzere Akdeniz’e açilan düzensiz göçmenlere ait oldugu düsünülüyor.

KKTC sahillerine daha öncede 3 ceset vurmustu

KKTC sahillerine 8, 14 ve 22 Ocak tarihlerinde de 3 kisinin cansiz bedeni vurmustu. Ilk ceset, 8 Ocak’ta yerel saatle 13.15 siralarinda Bafra Oteller Bölgesinde kayaliklar üzerinde bulunurken, çürümeye baslamis olan cansiz bedenin bir kadina ait oldugu kaydedilmisti.

Ikinci ceset ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulunmustu. KKTC Polis Basin Subayligi tarafindan yapilan açiklamada, yerel saatle 09.30 siralarinda Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayaliklar üzerinde bulunan cesedin bir erkege ait oldugu ifade edilmisti.

Üçüncü ceset de 22 Ocak’ta Dipkarpaz’in Selonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil seridinde bulunmustu. Polis, cesedin bir kadina ait oldugunu belirtmisti. Cansiz bedenlerin kimlik teshisinin yapilamadigi açiklanmisti.
Kaynak: İHA