Çocuklar Elestirel Düsünmeyi Ögrendi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün, yariyil tatilinde çocuklar için düzenledigi “Çocuklar Için Elestirel Düsünme Atölyesi’ büyük ilgi gördü. Atölyeyi gerçeklestiren Prof. Dr. Kurtul Gülenç, çocuklarla akil yürütmenin, analiz yapmanin ve degerlendirmenin önemi üzerine karsilikli sohbet etti.

Çocuklar Elestirel Düsünmeyi Ögrendi
Nilüfer Belediyesi’nin, yariyil tatilindeki ögrenciler için bir çok alanda düzenledigi etkinlik, atölye ve söylesiler, çocuklarin zamanlarini verimli ve keyifli geçirmelerini sagliyor. Bu çerçevede Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü de “Çocuklar Için Elestirel Düsünme Atölyesi’ gerçeklestirdi. Misi Çocuk Kütüphanesi’nde ve Akkiliç Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayri atölyede Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kurtul Gülenç, 8-10 yas arasinda çocuklar ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Kurtul Gülenç, “Çocuklar Için Elestirel Düsünme Atölyesi’ni ögrencilerle soru cevap seklinde karsilikli diyaloglarla gerçeklestirdi ve görseller üzerinden gözlemleri ele aldi. Okunan hikayelere iliskin yorum ve degerlendirmelerin de yapildigi atölyede, çocuklarin daha çok düsünen, saglam bir yargi üretebilen ve sorgulayabilen bireyler haline gelmelerine yardimci olunmasi hedeflendi.

Çocuklarin zihinlerinin yetiskinlere göre daha berrak ve açik oldugunu ifade eden Kurtul Gülenç, çocuklarin farkli yorum yapma yeteneklerinin daha güçlü oldugunu belirtti.

Çocuklarin merakli filozoflar oldugunu ifade eden Gülenç, bu tür etkinliklerin içine kapanik bireyleri cesaretlendirdigini de söyledi.



Keyifli geçen etkinlik sonunda ögrencilere, Kurtul Gülenç ve Filiz Karadag’in kaleme aldigi Felsefi Öyküler adli kitap armagan edildi.
Kaynak: İHA