CHP'li Çesme Belediye Baskanindan Aday Tepkisi Açiklamasi 'Bizi 6 Okumuzdan Ayrilmak Zorunda Birakmayin'

CHP’nin Çesme ilçesinde Lal Denizli’yi baskan adayi göstermesine tepki gösteren Belediye Baskani Ekrem Oran, CHP Genel Merkezi’ne çagrida bulunarak, "Baba ocagimizin, dedemin partisinin bizim bu sesimizi duymasini rica ediyoruz. Lütfen bizi baba ocagimizdan ayirmayin. Bizi 6 okumuzdan ayrilmak zorunda birakmayin" dedi.

CHP'li Çesme Belediye Baskanindan Aday Tepkisi Açiklamasi 'Bizi 6 Okumuzdan Ayrilmak Zorunda Birakmayin'
CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan adayini ve 30 ilçenin belediye baskan adaylarini belirledi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adayi olarak Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay belirlenirken, Çesme Belediye Baskan adayi olarak da Lal Denizli gösterildi. Eski futbolcu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kizi olan Lal Denizli’nin Çesme Belediye Baskan adayi olarak gösterilmesi Çesme’de tepkilere yol açti.

Belediye baskanligina aday adayligini koyan Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran da, Lal Denizli’nin Çesme’den aday gösterilmesine tepki gösterirken, binlerce Çesmelinin katilimiyla Çesme Cumhuriyet Meydani’nda miting düzenledi.

Mitingde ‘ithal aday istemiyoruz’ ve ‘Ankara sasirma, sabrimizi tasirma’ sloganlari atilirken Baskan Oran, Genel Merkeze karardan dönülmesi için çagrida bulundu.

"Çesme Belediyesi’nin yönetimi Çesmelilere ragmen belirlenebilir mi?"

Kimsenin karsisinda olmadiklarini belirten Baskan Oran, “Yanlis hesap Bagdat’tan döner diyerek bugün hep beraber buradayiz. Bu kavga bu çagri Ekrem Oran’in çagrisi degil, benim büyük Çesme ailemin çagrisi. Mesele sadece sizin Ekonuzun meselesi degil, Çesme vesayetine, ipotegi, emanetçi baskani kabul eder mi? Çesme’nin gelecegi, Çesme Belediyesi’nin yönetimi Çesmelilere ragmen belirlenebilir mi? Hiçbir adayi küçümsemiyoruz, kimsenin karsisinda degiliz. Biz 5 kisi Çesme’den basvurduk. Onlari tek tek aradim. Onlardan herhangi birisi aday ilan edilmis olsaydi bana Muhittin Dalgiç’in yaptigini yapmayacaktim. Onlarla sokak sokak, kahve kahve alti oklu bayragi dalgalandirmak için dolasacaktim. Sizleri oylariyla 10 sene belediye meclis üyeliginizi, arkasindan 5 sene ilçe baskanligini, 5 sene de Çesme’yi sizlerle beraber baskan olmadan, yoldas olarak biz variz diyerek hep beraber yönettik. Bunu yaparken ilhamimi cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldim. Bir an olsun onun ilke ve devrimlerinden ayrilmadan, sonsuz kadar mücadele ettim” diye vurguladi.

"Yanlistan dönünüz, bu bir yanlistir"

Yanlistan dönülmesi için Genel Merkez’e seslenen Oran, “Sayin Genel Merkezim, yanlistan dönünüz, bu bir yanlistir. Çesme, genç hanim efendi kardesimize lafimiz yok ama Çesme’de 5 tane aday varken Çesme’nin 25 mahallesinin 15 tanesini bile sayamayacak, Çesmelilerin tanimadigi adayi kabul etmemiz mümkün mü? Buradan hep beraber seslenelim; ithal aday istemiyoruz. Birlikte Çesme’de görülmemis hizmetlere imza attik, atmaya da devam edecegiz. Benimle bu yolu yürümeye var misiniz? Buraya gelmeden Çesmemizden bütün aday olanlari çagirdim. Gelin beraber isyan edelim dedim. Çok geç olmadan Genel Merkezimizin dönmesini isteyelim dedim. Çünkü Çesme ithal adayi kabul etmiyor. Çesme’nin gelecegini Çesmelilerle birlikte belirlemek için beraber mücadele edecek misiniz? Hiçbir sey yapamiyorsak, baba ocaginda 2 bin 600 üyesi var. Hodri meydan ön seçime gidelim. 2 bin 600 oyun 2 binin altinda olan Ekrem Oran adayligi da kabul etmiyor dedim” seklinde konustu.



"Bizi baba ocagimizdan ayirmayin"

"Herkes duysun sesimizi. Lütfen bizi baba ocagimizdan ayirmayin. 6 okumuzdan ayrilmak zorunda birakmayin" diyen Oran, "21 senedir Çesme’de siyaset yapiyorum. 21 senedir ben Çesme’de böyle kalabalik görmedim. Bu sarki burada bitmez, biz kazanacagiz. Bir kez daha Ankara’daki büyüklerimize hep beraber seslenelim; ithal aday istemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA