Kütahya'da Düzenlenen 'Uluslararasi Türk Çini Sanati Yarismasi'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen Uluslararasi 1. Türk Çini Sanati Yarismasi’nda basarili olan sanatçilar, ödüllerini Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’tan aldi. Törende konusan Baskan Isik, “Sanatçilarimiz bu sehri marka yapacak en kiymetli varliklarimiz” dedi.

Kütahya'da Düzenlenen 'Uluslararasi Türk Çini Sanati Yarismasi'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu
2023 Yili Kültür-Sanat Sezonu final etkinlikleri kapsaminda Uluslararasi 1. Türk Çini Sanati Yarismasi ödül töreni düzenlendi.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende basarili olan sanatçilar, ödüllerini Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’tan aldi. Sanatçilarin bu sehir için çok kiymetli oldugunu belirten Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Türk çini sanatini dünyaya tanitan, bu sanata emek veren tüm sanatçilarimiza cani gönülden tebrik ediyorum. Sanatçilarimiza moral vermek, destek olmak, gelecegin yasayan insan hazinelerine adaylar yetistirmek hocalarimizin ve bu insanlarin görevi. Bu sehir çok kiymetli. Sanatçilarimiz bu sehri marka yapacak en kiymetli varliklarimiz. Biz onun için sanat olan, spor olan, hizmet olan her alanda olmaya devam edecegiz. Sizleri yanimizda gördükçe bu tür etkinliklerde sehrimiz adina, sehrimize deger katarak güzel sonuçlara ulastikça biz daha da mutlu oluyoruz. Düzenlenen bu yarismaya katilan tüm sanatçilarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum. Titiz bir degerlendirmeyle hakki gözeterek, Hakka inanarak siralamayi zorlansalar da yapan degerli jüri üyelerimize, bu ortami saglayan belediyemizdeki degerli mesai arkadaslarima ayri ayri sükranlarimi sunuyorum. Hayirli ve ugurlu olsun, darisi nice güzel basarilara olsun” ifadelerini kullandi.

Üç kategoride ödüllerin verildigi Uluslararasi 1. Türk Çini Sanati Yarismasi’nin Evâni kategorisinde; Sema Ibisoglu birinci, Zeynep Aydin ikinci, Müyesser Aslan üçüncü oldu. Torna (çark) kategorisinde; Nurettin Çetin birinci, Ahmet Çetin ikinci, Necibe Saka üçüncü oldu. Kâsî kategorisinde ise Mustafa Torun birinci, Talip Yel ikinci, Hakan Çetin üçüncü oldu.

Ayrica yarismanin jüriligini yapan UNESCO Yasayan Insan Hazinesi ve Çini Sanatçisi Fahri Dr. Mehmet Gürsoy, Çini Sanatçisi Ismail Yigit, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Çini-Seramik Teknolojisi Arastirma ve Uygulama Merkezi’nden Ögr. Gör. Sezin Kara, Ögr. Gör. Fikret Aydogdu ile Ögr. Gör. Özkan Tokaç, Çini Torna Sanatçilari Mustafa Dumanlar, Mehmet Yldirim ve Ali Buzkan tesekkür belgelerini il protokolünden aldi.
Kaynak: İHA