Çine'de Sürücüler 'Yasam Tüneli' Ile Bilgilendiriliyor

Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan uygulamaya konulan ’yasam tüneli’ projesi çerçevesinde, Aydin’in Çine ilçesinde 260 sürücü ve 35 yolcu bilgilendirildi.

Çine'de Sürücüler 'Yasam Tüneli' Ile Bilgilendiriliyor


Ülke genelinde her yil trafik kazalari nedeniyle binlerce kisinin hayatini kaybettigi ve yaralandigi trafik kazalarinin büyük bir kisminin sürücü hatalarindan kaynaklaniyor. Aydin Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli Çine Bölge Trafik Denetleme Istasyon Amirligi ekiplerince sürücü ve yolcularda trafik kurallarina uyma aliskanligi kazandirarak trafik güvenligine katki saglamak, trafik kazalarinin azaltilmasi ve güvenli bir trafik ortaminin olusturulmasi için çalisma yapildi. Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan uygulamaya konulan ’yasam tüneli’ projesi çerçevesinde gerçeklesen çalismalarda trafik ekipleri tarafindan uygulama noktasi önündeki yasam tünelinde; emniyet kemeri, kirmizi isik, seyir halinde cep telefonu kullanimi, kask kullanimi, asiri hiz, yorgun ve uykusuz araç kullanma basta olmak üzere genel trafik kurallari konusunda 260 sürücü ve 35 yolcuya egitim videolari ve kamu spotlari izletildi. Sürücü ve yolcular ile yüz yüze iletisim kurularak bilgilendirme yapildi.

Yapilan bu uygulamalar sonrasinda araç sürücüleri izledikleri videolarin ve verilen bilgilerin gerçeklestirmis olduklari kural ihlallerinin farkina varmalari konusunda etkileyici oldugunu ve trafige çiktiklari zaman trafik kurallari konusunda daha dikkatli ve duyarli davranacaklarini, insan hayatinin risk edilmemesi gerektiginin bilincine vardiklarini dile getirdi.

Uygulamalarla birlikte denetim, egitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin devam edecegi belirtilirken, ekipler sürücülere trafik kurallarina uymalari ve trafikte dikkatli ve duyarli olmalari konusunda uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA