Gazze'de Can Kaybi 25 Bin 295'E Yükseldi

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik devam eden saldirilarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 25 bin 295’e, yarali sayisi ise 63 bine yükseldi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik 7 Ekim’de baslattigi saldirilar sürüyor. Bombardimana 108 gündür devam eden Israil ordusu, ayrim gözetmeksizin bölgedeki her noktayi hedef alirken, can kaybi da artiyor. Filistin Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref el-Kudra son rakamlara iliskin yaptigi açiklamada, Israil’in son 24 saatte düzenledigi saldirilarda 190 kisinin hayatini kaybettigini, 340 kisinin ise yaralandigini belirtti.

Çok sayida Filistinlinin hala enkaz altinda oldugunu aktaran Kudra, sivil savunma ekiplerinin ve ambulanslarin müdahale etmekte zorluk yasadigini aktardi.

Kudra ayrica, Israil saldirilarinin basladigi 7 Ekim tarihinden bu yana hayatini kaybedenlerin sayisinin 25 bin 295’e, yaralilarin sayisinin ise 63 bine yükseldigini duyurdu.
Kaynak: İHA