DTSO'dan, Erbil Ve Duhok TSO'ya Destek

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kaya, Ebil TSO Baskani Gailin Saeed ve Duhok TSO Baskani’nin Iran ile ticari ve ekonomi iliskilerini askiya alma ve yatirimcilarina yaptigi boykot çagrisina iliskin her iki odaya destek yazisi gönderdi.

DTSO'dan, Erbil Ve Duhok TSO'ya Destek
DTSO Baskani Mehmet Kaya, Erbil ve Duhok TSO’ya gönderdigi destek yazisinda, Iran’in saldirilarindan kaynakli Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalari’nin Iran ile ticari ve ekonomi iliskilerini askiya alma ve yatirimcilarina yaptigi boykot çagrisini hakli bulduklarini ele aldi.

Boykot karari nedeni ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde olusacak ihtiyaçlar için firmalarla birlikte her türlü destegi vermeye hazir olduklarini bildiren Kaya, su ifadelere yer verdi:

“Diyarbakir olarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimindeki kardeslerimizin ve is insanlarimizin, boykot kararindan sonra magduriyet yasamamalari ve insani ihtiyaçlarini karsilamak için her türlü adim atmaya hazir ve yaninizda oldugumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Iran tarafindan 15 Ocak 2024’te Erbil’e yönelik füze saldirisinda hayatini kaybeden Kürt is insani Pesraw Dizayi, bir buçuk yasindaki kizi Jina ve sivillere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve sabir diliyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine yönelik yapilan bu tür istikrar bozucu saldirilari kiniyoruz.”
Kaynak: İHA