Erciyes'ten Kayseri'ye Yillik 100 Milyon Euro Katki

Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, kayak merkezide turist sayisinin kat kat artacagini söyleyerek, “Erciyes’in yillik 100 milyon Euro civarinda sehrimize katkisi oldugunu biliyoruz” dedi.

Erciyes'ten Kayseri'ye Yillik 100 Milyon Euro Katki
Turizm sektörünün, üretim sektörüne göre kar marjinin yüksek oldugunu söyleyen Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, Erciyes’in Kayseri’ye yillik 100 milyon Euro katkida bulundugunu söyledi.

Kayseri’nin turizme alisik bir sehir oldugunu ifade eden Elcuman, “Biliyorsunuz Kayseri bir üretim merkezi. Ancak üretim merkezinin çok mesakkati var. Bunun yaninda da çok rakibiniz var ve dolayisiyla kar marjlari biraz düsük. Turizm sektörü öyle degil. Turizmde kar marjlari oldukça tatmin edici. Biz Erciyes’in yillik 100 milyon Euro civarinda sehrimize katkisi oldugunu biliyoruz. Kisin pastirma satan esnafimizin satislarinin yüzde 50 oraninda arttigini biliyoruz. Restoran sahibi arkadaslarimiz var. ‘Polonyalilari pöç yemeye doyurduk. Bizim islerde baya etkilendi. Iyi oldu. Tesekkür ediyoruz’ diyorlar. Turizm yolunda Kapadokya, Erciyes, Kayseri kent merkezi kültür yolari ve kültür sanat turizmiyle bu ise bas koyduk. Kentimizi bir turizm kenti yapacagiz. Aslinda Kayseri bir turizm kenti. Bizim yazin oluk oluk gurbetçilerimiz geliyorlar. Bizim esnafimiz gelen gurbetçilerimize uygun tezgahlarini diziyor ve onlara uygun ürün getiriyor. O yüzden biz turizme alisigiz diyorum" diye konustu.

Elcuman, bundan sonraki süreçte Kayseri’de turist sayisinin katbekat artacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA