Vali Çiçek Açiklamasi 'Spor Okullariyla Gençlerimizi Yalniz Birakmayacagimizin Haykirisini Ortaya Koyuyoruz'

Kayseri Valiligi’nin ERVA Projesi çerçevesinde, gençlere spor alaninda hizmet verecek ‘Kayseri Seker ERVA Spor Kulübü’ açildi.

Vali Çiçek Açiklamasi 'Spor Okullariyla Gençlerimizi Yalniz Birakmayacagimizin Haykirisini Ortaya Koyuyoruz'
Kayseri Seker Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açilisa, Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardimcisi Ömer Tekes, Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayraktar, kamu kurum müdürleri, protokol üyeleri ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda konusan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, “Kayseri Seker bu ise yatkin. Bize yakin olmasi burayi sürekli yönetmemiz açisindan da önemliydi. Onun için bu tesis hazirlandi. Ben görüyorum ki ögrencilerimiz ve bu bölgedeki vatandaslarimizin hepsi heyecanla bu günü bekliyorlarmis. Ümit ediyorum ki bu tesis örnek teskil eder. Su ana kadar 16 tane açilmis, burasi da 17’incisiymis. Örnek teskil etsin diye biz gayret gösterdik. Insallah örnek teskil eder. Burasi zaten Kayseri Seker’in bir mirasiymis. Bu mirasa da Kayseri Seker olarak elimizden geldigi kadar destek vermek arzusundayiz” dedi.

Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu da, “Kayseri Seker, Melikgazi Belediye’mizin yaptigi ve uzun zamandir bos olan spor salonunu senlendirdi. Hüseyin Bey, sizlere güzel bir söz verdi. “Bundan sonra Kayseri Seker Anadolu Lisesi’nin eksiklerini takip edecegiz’ dedi.

Insallah bizde ne gerekiyorsa destek veririz. Allah birligimizi daim etsin” seklin konustu.



“5 bin lisansli sporcuya ulastik”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise açilan 17 spor okulunda 5 bin lisansli sporcuya ulastiklarini belirterek; “Biz sadece mahallelerimizde spor okulu açmiyoruz. Aslinda bu spor okullariyla gençlerimizi yalniz birakmayacagimizin haykirisini ortaya koyuyoruz. Biz 17 spor okulunda su ana kadar 5 bin lisansli sporcuya ulastik. Ben bundan çok mutluyum. Keske 17 degil de 60-70 diye konusabilsek. O günlerin de gelecegine inaniyorum. Her mahallede bir spor okulu mutlaka açacagiz. Çünkü biz spor okullariyla sadece gençlerimizin fiziksel olarak spor yapmalarini degil, ayni zamanda onlari her türlü kötü aliskanliklardan kurtarmak, onlara musallat olmak isteyen alçaklara firsat vermemek, milli ve manevi degerlerle yetismelerini saglamak için istekliyiz. Böyle bir projeye baslandiginda Kayseri Seker olmadan olmazdi. Çünkü Kayseri Seker, nerede bir sosyal sorumluluk projesi olsa nerede kendilerine ihtiyaç varsa mutlaka orada olurlar” diye konustu.

Konusmalarin ardindan sporcular, protokol üyelerine hünerlerini gösterdi. Dua edilmesinin ardindan kurdele kesilerek, ‘Kayseri Seker ERVA Spor Kulübü’nün açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA