Sirnak'ta Üretilip, 25 Ülkeye Ihraç Ediliyor

Sirnak’in Cizre ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan fabrikada üretilen tekstil ürünleri, 25 Avrupa ülkesine gönderiliyor.

Sirnak'ta Üretilip, 25 Ülkeye Ihraç Ediliyor
Cizre Belediyesi, OSB’de 2 yil önce tekstil fabrikasi için 14 bin metrekarelik kapali alan kurdu. Burayi kiralayan is adami Necmi Akaaydin, 6 ay önce kentteki 183’ü kadin 200 genci istihdam ederek, anlasmali oldugu firmalar için üretime basladi.

Fabrikada imal edilen ürünler Fransa, Ispanya, Rusya basta olmak üzere 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Merkezi Istanbul’da olan fabrikanin Sirnak ve Mus’ta üretim subeleri bulunuyor.

Fabrikanin Isletme Müdürü Mehmet Aslan, ilk etapta 200 kisiyi istihdam ettiklerini ama bir yil içinde kapasiteyi artirarak bin kisiye ulasacaklarini belirtti.

Aslan, hizmet vermeye baslayan tekstil fabrikalarinin üretime ve ekonomiye önemli katki sagladigini söyledi.



"Ürettigimiz bu ürünlerimizi 25 Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz"

Fabrikada günlük 4 bin sort, mont ve tisört ürettiklerini ifade eden Aslan, "25 dönüm alan içinde 14 bin kapali alanda 200 kisi ile çalisiyoruz. Burada sort, mont ve tisört grubu üretimi yapiyoruz. Ürünlerimizi 25 Avrupa ülkesine ihracat ediyoruz. Bölgede olmasi gereken bir istihdamdi. Tüm is insanlarimizi bu sekilde istihdam için bölgeye gelmeleri ve fabrika kurmalarini istiyoruz. Bölgedeki gençlerin batiya gidip çalismalari yerine, kendi evlerinde, memleketlerinde istihdamlar olusturmalarini tavsiye ediyoruz. Ürünlerimizi kesiminden dikimine, ütüsünden paketlemesine kadar her seyi burada imal ediyoruz. Ürettigimiz bu ürünlerimizi 25 Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz. Bizim amacimiz gençlerimizin batiya degil kendi memleketlerinde bu imkanlara ulasmasidir. Bu istihdamlarin olmasini istiyoruz. Bölge müsait, is yapmaya elverisli, personel konusundan da sikinti yok" dedi.

Fabrikada çalisan Medine Acar, "Bu fabrikada 2 aydir çalisiyorum. Ailemizden uzak batiya gidip çalismaktansa aileme yakin kendi memleketimde çalismak güzel oluyor. Burada çalisarak kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum ve ev ekonomisine katki sagliyorum. Ögrendiklerimle gelecekte is yeri açabilirim. Burada çalismaktan mutluyum" diye konustu.

Daha önce Habur Sinir Kapisi’nda çalistigini belirten Mustafa Denktas ise, "Tekstil fabrikasinin açilmasiyla sigortali ise kavustugum için mutluyum. 3 aydir burada çalisiyorum. 200 kisi çalisiyor. Fabrikanin burada kurulmasi bizim için gayet iyidir. Burasi olmasaydi bati illerine gitmek zorunda kalacaktim. Burada çalisarak memleketimde is sahibi oldum. Gurbette çalisacagima kendi kapimin önünde çalisirim daha iyi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA