'Samsun'dan Cumhuriyet'e Yüzde 100 Resim Sergisi' TBMM'de

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker’in eserlerinin yer aldigi “Samsun’dan Cumhuriyet’0e Yüzde 100 Resim Sergisi” TBMM’de begeni topladi.

'Samsun'dan Cumhuriyet'e Yüzde 100 Resim Sergisi' TBMM'de
Prof. Dr. Metin Eker’in Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yili için hazirladigi “Yüzde 100” adli resim sergisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) ve Meclis Baskanligi himayelerinde Meclis Tören Salonunu’nda sergilendi. Serginin açilisini Meclis Genel Sekreteri Talip Uzun yaparken, sergi milletvekilleri ve protokol tarafindan yogun ilgi gördü.

Sergi hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Metin Eker, “Tipki Milli Mücadelemizin 100. yili için hazirladigim sergi gibi Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yili için de bir proje gerçeklestirdim. 2022 yili sonlarinda basladigim ancak önemli bir kalp operasyonu geçirmeme ve saglik sorunum nedeniyle ara vermeme ragmen projemi 2023 Ekim ayinda bitirdim. Ilk sergimi 27 Ekim 2023 tarihinde Samsun’da açarak 100. yil ile projemi bulusturdum. Samsun sergimizden sonra hedefimiz olan Cumhuriyetimizin baskenti Ankara’da milli irademizin tecelligahi meclisimizde sergi açma çabamiz olumlu sonuçlandi ve meclis çatisi altinda yilsonuna kadar sergilendi” dedi.

TBMM’de sergilenen eserlerinden gurur duydugunu ifade eden Eker, “Sergimiz Milli Mücadelemizin baslangiç noktasi, Atatürk ve Cumhuriyet sehri hüviyetine ve vatan sevgisi timsali gelenegine sahip Samsunumuz ile adi 19 Mayis olan üniversitemi temsil etme gururunu TBMM’de yasamis ve yasatmistir. Temsliyet, mensubiyetim mesuliyetindedir. Samsun temsiliyetinin takdimi bazen takdirden de ötedir. Samsun sergimizde ilgi ve temas göstermeyen protokolümüzün yaklasimina benzer yüce meclisimizde de bir sahiplenicilik yetersizligi hissetmemize ragmen sehrimizin ve Cumhuriyetimizin tüm kiymetini bir kez daha sergileme sansini bize sunanlara buradan tesekkür ediyorum. Bir sanatçinin yasamina denk gelme ihtimali ile orantili olarak iki 100. yil kutlamamiza iliskin milli ve manevi hassasiyetlerimizin eserlesme sansini kullanabildigime ayrica sükrediyorum. Nice yüzyillara dilegimizle” diye konustu.

Kaynak: İHA