Kocaeli Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Bahri Elmas Göreve Basladi

Kocaeli Sehir Hastanesi Bashekimligine atanan Doç. Dr. Bahri Elmas, bugün hastanede düzenlenen devir teslim töreni sonrasi yeni görevine basladi.

Kocaeli Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Bahri Elmas Göreve Basladi
Kocaeli Sehir Hastanesi bashekimlik odasinda gerçeklestirilen devir teslim töreninde bashekimlik makamini, görevi bir süredir vekaleten yürüten Doç. Dr. Ahmet Demirkiran’dan çiçek takdimi ile devralan Doç. Dr. Bahri Elmas, kendisini bu göreve layik gören Saglik Bakanligina ve Kocaeli Il Saglik Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ile yönetim ekibine tesekkürlerini iletti.

Op. Dr. Yüksel Pehlevan, devir teslim sirasinda gerçeklestirdigi konusmasinda, "Öncelikle Kocaeli Sehir Hastanesi Kurucu Bashekimi ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcimiz Op. Dr. Aziz Çardak’a ve görevi bir süredir vekaleten yürüten Doç. Dr. Ahmet Demirkiran’a gerçeklestirmis olduklari özverili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Doç. Dr. Bahri Elmas’a yeni görevinin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyor, basarilar diliyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan Pehlevan, Op. Dr. Aziz Çardak ve Doç. Dr. Ahmet Demirkiran’a kuruma sunmus olduklari katkilardan dolayi çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Doç. Dr. Bahri Elmas Kimdir?

1971 İçel/Erdemli dogumlu Doç. Dr. Bahri Elmas, 1994 yilinda Konya Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesinden mezun oldu ve 2000 yilinda Kayseri Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dalinda uzmanlik egitimini tamamladi. 2001-2004 yillarinda SSK Nigde Hastanesinde uzman hekim olarak görev yapan Elmas, 2004-2012 yillarinda Nigde Dr. Dogan Baran Kadin ve Çocuk Hastaliklari Hastanesinde Bashekim olarak görev yapti. Bu sirada Elmas, Saglik Bakanligi tarafindan ABD Texas/Houston’da gözlemci olarak görevlendirildi. Dönüste Houston Tip Merkezinde bulunan Texas Children Hospital, Methodist, MD Anderson ve Ben Taub gibi taninmis hastanelerin çalisma ve egitim sistemleri ile ilgili kapsamli bir rapor hazirlayarak Saglik Bakanligina sundu.

2012 yilinda Nigde’deki tüm yatakli saglik tesislerinin Nigde Devlet Hastanesi çatisi altinda birlestirilmesi sonrasinda Nigde Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi olarak atandi ve 2014 yilina kadar bu görevi yürüttü. Bashekimlik ve hastane yöneticiligi görevi sirasinda Saglik Bakanligi tarafindan birçok ilde il degerlendirme çalismalari için görevlendirildi. 2014-2018 yillarinda Sakarya Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dalinda Yard. Doç. Dr. ve ayni zamanda Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Dogum ve Çocuk Binasinda Bashekim Yardimcisi olarak görev yapti.

Bu sürede Çocuk Acil Klinigini kurarak egitim ve tibbi islemlerin yürütülmesinde aktif rol oynayan Bahri Elmas, 2018 yilinda doçent unvani aldi ve Sakarya Egitim Arastirma Hastanesinde Çocuk Yogun Bakim Ünitesini kurarak 4 yil boyunca aktif görev yapti.
Kaynak: İHA