Karabük'te Yilin Ilk Il Genel Meclis Toplantisi Yapildi

Karabük’te yilin ilk Il Genel Meclis Toplantisi Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen baskanliginda yapildi.

Karabük'te Yilin Ilk Il Genel Meclis Toplantisi Yapildi
Karabük Il Genel Meclisi Toplanti Salonu’nda yapilan toplantida konusan Sözen, “Bildiginiz üzere 2023 yilinda alti Subat depremiyle birlikte yasamis oldugumuz bu felaketle birlikte Il Özel Idaremiz güçlü makine farkiyla ve personeliyle deprem bölgesine intikal etmis ve burada olaganüstü çalismalar gerçeklestirilmistir. Daha sonra 7. ayda yasamis oldugumuz bir sel felaketi neticesinde altyapilarimiz büyük oranda hasar görmüs ve bunlarin eski haline getirilmesi ve onarilmalari ile ilgili olaganüstü yine ilimiz bazinda çaba sarf edilmistir. Bir taraftan da bunlari yaparken aslinda 2023 yili ile ilgili koymus oldugumuz hedeflerin tutturulmasinin elzem oldugu görülmüs ve hizli hareket edilerek bir taraftan sel afetinin ilçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde ve mahallelerimizde diger taraftan da 2023 yili hedefleriyle ilgili çalisma programlarimizin bölgemizden uygulanmasina gayret edilmistir” dedi.

Sözen, “Diger taraftan bütün maliyetlerin yükselmesi ve dolayisiyla üretim maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte bunlari da tedbir alinmis ve burada üretimi kendimiz yapiyor olmamizin avantajlarini da yil içerisinde yasamis olduk. Sel afetinin hizli bir sekilde sarilmasiyla beraber altyapi ve üstyapi çalismalarinin etki haline getirilmesi, yollarimizin heyelanlarin eski haline getirilmesi ile birlikte Içisleri Bakanligimizin bölgemize göndermis oldugu güçlü ödeneklerle afetin yaralari hizli bir sekilde sarilmis. Yasanan bunca olumsuzluklara ragmen olusturmus oldugumuz çalisma ortami, güven ortami, güçlü makine farki ve tecrübeli personelimizle bunlarin üstesinden hizli bir sekilde gelinmistir. 2023 yili hedefleriyle ilgili geç baslamamiza ragmen rekor denilecek seviyelerde üretimlerin altina imzalar atilmistir” diye konustu.

Asfalt plentinde 118 bin 78 ton BSK üretimi gerçeklestirildigini ve köy yollarin serildigini ifade eden Sözen, bunun disinda 24 bin 578 ton da kara yollarinin ihtiyaç duydugu malzemeler üretildigini ve 2023 yili toplam üretimin 142 bin 656 ton olarak gerçeklestigini söyledi.



Tas ocaklarinin faaliyetleri noktasinda bilgi veren Sözen, “Bildiginiz üzere 8’i faal 9 adet tas ocagimiz var. Bunlarda üretimlerimiz devam ediyor. Yil içerisinde yapmis oldugumuz üretimlerin rakamsal bazdaki üretim miktarlari su sekildedir. Cumayani Tas Ocaginda 260 bin ton üretim gerçeklestirdik. Bunun disinda ilçelerimizde seyyar kompresörlerimizle 115 bin ton üretim gerçeklestirdik. Böylece toplamda yil içerisinde 375bin ton malzeme üretimi gerçeklestirmis olduk. Bugün itibariyle 250 bin tonu ilçelerimizde, köylerimizde ve asfalt prensimizde ihtiyaç duydugumuz bölgelerde kullandik. Su an itibariyle 125 bin ton stokta malzememiz var. Daha önce bildiginiz gibi meclisimizde almis oldugumuz bir kararla resmi kurumlardan ihtiyaç duyulan bölgelere bunlarin satisina onay vermistik. Bu da Il Özel Idaremize ciddi manada bir gelir elde edecegi kanaatindeyim. Açiklamis oldugumuz bu rakamlar gerçekten bir kurum için önemli rakamlar, önemli üretimler. Simdiye kadar Il Özel Idare olarak elde edilememis, gerçekten ulasilamamis rakamlar” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA