Jandarma Ekipleri Kaybolan Sürüyü IHA Ile Buldu

Adiyaman Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, dag basinda kaybolan büyükbas sürüsünü IHA ile bularak sahibine teslim etti.

Jandarma Ekipleri Kaybolan Sürüyü IHA Ile Buldu
Adiyaman’in Çelikhan ilçe kirsalinda 16 adet büyükbas hayvanin kaybolmasi üzerine Adiyaman Il Jandarma Komutanligi ve Çelikhan Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri çalisma baslatti. B.G., ile H.S., isimli vatandaslara ait olan sürünün bulunmasi için jandarma ekipleri hem karadan hem de havadan arama çalismasi baslatti. Jandarma ekiplerince gökyüzü semalarinda uçurulan Insansiz Hava Araci tarafindan kaybolan sürü termal kamerayla bulunarak yer tespiti yapildi. Hayvanlarin bulundugu nokta tespit edilmesiyle jandarma ekipleri hayvanlara karadan ulasti. 6 Saat süren ve ilçe merkezine 4 kilometre uzaklikta 2 farkli noktada dag basinda bulunan hayvanlar yabani hayvanlara yem olmadan ilçe merkezine getirildi.

Her hangi bir yaralanmasi bulunmayan 16 büyükbas hayvan sahiplerine teslim edildi. Hayvanlarina kavusan hayvan sahipleri, basarili çalismalarindan dolayi jandarma ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA