Han Yunus'ta Ilk Çadir Kent Kuruldu

Filistin Kizilayi, Israil’in saldirilari nedeniyle Gazze Seridi’nde yerinden olan Filistinliler için Han Yunus sehrinde ilk çadir kentin kuruldugunu açikladi.

Israil ordusunun Gazze Seridi’ne karadan, denizden ve havadan saldirilari devam ediyor. Israil’in 88 gündür gerçeklestirdigi saldirilarinda su ana 22 bin 185 Filistinli hayatini kaybetti, 58 bin 35 kisi de yaralandi. Birlesmis Milletler (BM) verilerine göre 1.9 milyon (nüfusun yüzde 85’inden fazlasi) Filistinli ise Israil’in saldirilari nedeniyle yerinden oldu. Savasin gölgesinde günlük yasamlarina devam etmeye çalisan Filistinlilerden bazilari BM kurumlarina ve hastanelere siginirken, bazilari da kendi imkanlariyla kurduklari derme çatma çadirlarda kalmaya basladi.

Filistin Kizilayi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus sehrinde yerinden edilen siviller için ilk çadir kent kuruldugu duyuruldu. Baslangiçta 300 aileye ev sahipligi yapacagi belirtilen çadir kenttin kapasitesinin daha sonra bine çikarilacagi ifade edildi.

Gazze Seridi’nin 5 bölgesindeki 155 BM kurumlarinda ise yaklasik 1,4 milyon Filistinli kaliyor.
Kaynak: İHA