Gaziantep'te Üçüz Bebek Sevinci

Gaziantep’te 2024’ün ilk üçüz bebekleri, Nizip Devlet Hastanesinde dünyaya gözlerini açti. Baytekin çifti, üçüz bebeklerine Arda, Aras ve Ceren ismini verdi.

Gaziantep'te Üçüz Bebek Sevinci
Gaziantep’te yeni yilin ilk bebegi üçüz bebekleri Kudret ve Celal Baytekin çiftinin Nizip Devlet Hastanesi Kadin Dogum ve Çocuk Bölümünde dünyaya gelen iki erkek ve bir kiz bebekleri oldu. Dünyaya gelen üçüz bebeklere ’Arda, Aras ve ’Ceren’ ismi verildi.

Üçüz bebeklerini kucagina almanin sevincini yasayan anne Kudret Baytekin (21), 2024 yilinin ilk ikiz bebegi olmasi nedeniyle mutlu oldugunu söyledi.

Bebeklerin 2 kilo 200, 1 kilo 900 ve 1 kilo 800 gram olarak dünyaya geldi.

“Çok heyecanliyiz, insallah saglikli bir sekilde kucagimiza alacagiz””

Anne Kudret Baytekin, “Ilk gebeligim, Nizip Devlet Hastanesi Kadin Dogum ve Çocuk Bölümünde tedavilerim sonucunda üçüz bebeklerimiz dünyaya geldi. Çok heyecanliyiz, insallah saglikli bir sekilde kucagimiza alacagiz” dedi.

Doktor Mehmet Küçükkoç, "Dün aksam kadin dogum doktor arkadaslarimizla planladigimiz üçüz bebek sezaryen sonrasi bebeklerimizi aldik. Yeni dogan ünitemizde yeni dogan bebeklerimizin ilk müdahalesini yaparak oksijen destegi saglandi. Simdilik takiplerine devam ediyoruz” seklinde konustu.



“35’inci haftaya kadar basarili bir sekilde getirdik”

Yeni yilin ilk üçüz bebeklerinin dogumuna giren Kadin ve Dogum Uzmani Hilmi Tasdemir, “2 erkek bir kizimiz oldu. Ilk dogan erkek ve kiz bebegimiz biraz siki takibe alinmasi gerekiyor. Diger bebegimiz iyi annemiz çok sükür ameliyat sonrasi yatagina alindi. Herhangi bir komplikasyon gelismedi. Allah izin verirse 24 saat siki takip edilmesi ve kontrolleri sonrasi taburcu etmesi planlanmaktadir. Hastamiz 21 yasinda ilk gebelik tanisini biz koyduk. Üçüz gebeligi olan gebenin takiplerini dikkatli sekilde yapmis olup 35’inci haftaya kadar basarili bir sekilde getirdik. Yeni dogan hekimiyle görüserek saglikli bir sekilde dogumlarini gerçeklestirdik. Hastamiz suan iyi bebeklerimiz yeni dogan ünitesinde herhangi bir sikinti görülmemektedir. Annemiz suan saglikli ve yatagina alindi” diye konustu.

Kaynak: İHA