Balikesir'de 'Askida Kirtasiye' Uygulamasi Ilgi Gördü

Burhaniye ilçesinde, ’askida ekmek’ ve ’askida yemek’ ardindan bir isletmecinin baslattigi ’askida kirtasiye’ uygulamasi da ilgi gördü. Uygulamayi iki yildan beri devam ettirdiklerini anlatan isletmeci Tuncay Civelek, yalnizca bu sezonda 15-20 bin liralik kirtasiyenin ihtiyaç sahiplerine ulastirildigini söyledi.

Balikesir'de 'Askida Kirtasiye' Uygulamasi Ilgi Gördü
Burhaniye’de Saip Hoca Bulvari’nda kirtasiye dükkani çalistiran 37 yasindaki Tuncay Civelek’in baslattigi ’askida kirtasiye’ uygulamasi ilgi gördü. Uygulamayi isletmenin duvarina astigi bir levha ile duyuran Civelek, uygulamanin destek gördügünü söyledi.

Civelek, okul sezonunun baslangicindan itibaren 15-20 bin liralik kirtasiyenin ihtiyaç sahiplerine ulastirildigini söyledi.

Uygulamanin ilgi gördügünü anlatan Tuncay Civelek, “Burhaniyelilere hizmet veriyoruz. Askida kirtasiye malzememiz var. Burhaniye’de degisik esnaflarimiz olsun, diger müsterilerimiz olsun bizlere destek veriyorlar. Alisveris yapanlar gönüllerinden ne koparsa birakiyorlar. Biz de ihtiyaç sahibi ögrencilerin kirtasiye ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Görüldügü gibi kirtasiye askimiz var. Oraya verilenleri alinanlara hepsini yaziyoruz. Ihtiyaci olan herkese yardimci oluyoruz. Bazen veliler geliyorlar, cebinde parasi olmuyor. Ihtiyaci olanlara çantasindan defterine ve kalemine kadar ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bazi yerlerde askida ekmek ve yemek gibi uygulamalar var. Biz de ablamla böyle bir uygulama yapalim dedik. 2 yildan beri de devam ettiriyoruz. Burhaniye’de böyle bir sey yoktu. Çok destek aldik. Herkes de yardimci oluyor. Yani su ana kadar bu sezonda rakam olarak 15-20 liralari bulduk. Bu sekilde ihtiyaç sahiplerine yardimci oluyoruz. Uygulama devam edecek” dedi.

Hakan Baskaya da, “Komsu esnaflarimizdan Mavis Kirtasiye böyle bir uygulama baslatarak tüm ögrencilere yardimda bulunuyor. Biz de destekliyoruz. Uygulama yayginlastirilmali” dedi.

Kaynak: İHA