Yedikuyular Kayak Merkezi'nde Nefes Kesen Kurtarma Tatbikati

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde AFAD, JAK ve AKUT ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Arama Kurtarma ekipleri is birligiyle kurtarma tatbikati gerçeklestirildi.

Yedikuyular Kayak Merkezi'nde Nefes Kesen Kurtarma Tatbikati
Kahramanmaras’in kis turizm cenneti Yedikuyular Kayak Merkezi’nde afet ve acil durumlarda görevli personellerin becerilerini artirmak ve paydas kurumlarla koordinasyonu saglamak ve vatandaslarin güvenligini saglamak için arama kurtarma tatbikati gerçeklestirildi.

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AKUT ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Arama Kurtarma ekiplerinin is birligiyle Yedikuyular Kayak Merkezi’nde teleferik hatlarinda ariza durumunda mahsur kalan vatandaslari kurtarmaya yönelik tatbikat gerçeklestirildi.

Gerçegi aratmayan tatbikatta ekipler, senaryo geregi telesiyejde mahsur kalan vatandaslari halatlar yardimiyla güvenli bir sekilde yere indirdi.

Zorlu tatbikatta ekiplerin uyumlu çalismasi, hizi ve bilinçli müdahalesi ise takdir topladi.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Onur Erdi, 2024 yilinin ilk karinin düstügünü kaydederek, "Biz de bunu firsat bilerek ve önümüzdeki günlerde kar yagisi bekleniyor. Bu kar yagisinin gerçeklesmesi ile birlikte sezonumuz açilacak. Sezon açilisindan önce vatandaslarimizin güvenlikleri için muhtemel risklere karsi genel tatbikatimizi gerçeklestiriyoruz. Burada JAK Timleri, Büyüksehir Itfaiyesi Arama Kurtarma, AFAD, UMKE, 112 Komuta Birimi, AKUT ve paydas kurumlar koordinasyonlu bir sekilde muhtemel kaza halinde veya tesislerde olusabilecek durumlar konusunda tatbikatlar gerçeklestirdik. Yaklasik 60 kisiye yakin uzman ve profesyonel ekip mevcut. Bu tatbikatin asil amaci vatandaslarimizin kayak merkezindeki güvenligi. Bu hususta tüm vatandaslarimizi güvenli bir sekilde kayak merkezine bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA