Rum Polisi, Kamerunlu Katilleri Polise Teslim Eden Kibrisli Türkleri Tutukladi

KKTC’nin baskenti Lefkosa’da döviz bürosu sahibi Ayça Alav’in katil zanlilarini film gibi bir operasyonla polise teslim eden 3 Kibris Türkü, Rum polisi tarafindan tutuklandi.

KKTC’nin baskenti Lefkosa’da 22 Aralik 2023 tarihinde, döviz bürosu sahibi Ayça Alav’i öldürüp, soygun yaptiktan sonra Güney Kibris’a kaçan katil zanlilari yakalanarak dün mahkemeye çikarildi.

Güney Kibris’ta yasayan Kibrisli Türk Hüseyin Demirel, Ufuk Hasan ve bir arkadaslarinin filmleri aratmayan bir operasyonla katil zanlilari Kamerunlu Brayn Gibip Camerounaise ile Vinel Sidrick Mbouhomtchomite’nin yakalanmasina yardim ettigi ortaya çikti.

Uzun süredir Güney Kibris’in Larnaka kentinde yasayan Demirel, iki kisiden yurt disina kaçirilmak için para teklifi aldi. Alav cinayetinden haberdar olan Demirel, söz konusu sahislarin cinayet zanlilari olabileceginden süphelenerek durumu arkadasi Ufuk Hasan’a anlatti. Ingiltere’deki arkadasi Hasan’in adaya gelmesiyle harekete geçen Demirel, katil zanlilarini adadan çikarip, Misir’a kaçirmaya ikna etti. Kamerunlu katil zanlilarini Larnaka’ya götürecekleri vaadiyle araçlarina alan Kibrisli Türkler, ellerini ve kollarini bagladiklari zanlilari Pile köyünde KKTC polisine teslim etti.

“KKTC’ye yilbasi hediyemiz”

Demirel ve arkadaslari zanlilari yakalama anlarina ait görüntüleri sosyal medya hesaplarindan paylasti. Demirel ve Hasan tarafindan sosyal medyada yapilan paylasimda, “KKTC devletine yilbasi hediyemizdir” ifadesi kullanildi. Hüseyin Demirel, "Etkisiz hale getirdigimiz katilleri ilk önce vahsice öldürülen Ayça Alav’in kocasi ile telefonda görüntülü arayarak yüzlestirdim, daha sonra sinira götürdüm” dedi.



Kibris Türklerine 6 suçlama

Katil zanlilarini yakaladiklari ve Beyarmudu Sinir Kapisi’na götürdükleri anlari sosyal medyaya paylasan Demirel, Hasan ve arkadaslarinin Rum polisi tarafindan tutuklandiklari ögrenildi. Rum basini, 3 kisinin zorla adam kaçirma, kisiyi hürriyetinden yoksun birakma, suç islemeye yönelik komplo kurmak, izinsiz kelepçe bulundurmak/tasimak ve suç örgütüne üye olmak gibi suçlardan tutuklandigini bildirdi.

Sorgulari devam ediyor

Katil zanlilari, olayin gerçeklestigi gün bavul satisi yapilan bir is yerinin de sahibi olan Alav’i dükkana çagirmis, Alav’in ellerini baglayip, agzini ve burnunu koli bandiyla kapatarak ölümüne neden olmustu. Zanlilardan Gibip’in cinayetin ardindan döviz bürosuna girerek kadinin çantasindaki ve yazar kasada bulunan parayi çaldigi ifade edilmisti. Brayn Gibip’in olaydan 5 ay önce Alav ailesine ait pansiyonda çalismaya basladigi belirtilmisti.

Lefkosa Kaza Mahkemesi’nde dün hakim karsisina çikan katil zanlilarinin polisin talebi üzerine 3 gün daha sorgulanmak üzere gözaltinda tutulmasina karar verildi.

Zanlilarin döviz bürosundan çaldigi bir buçuk milyon liraya yakin para ise henüz bulunamadi.
Kaynak: İHA