Melikgazi'de Türkan Yücesan Akil Küpü Kütüphanesi Hizmete Açildi

Melikgazi’de en çok önem verdigi projeler arasinda yer alan egitime destegi devam eden Melikgazi Belediyesi, Kazim Karabekir Mahallesi’nde yapimini tamamladigi Türkan Yücesan Akil Küpü Kütüphanesi’ni hizmete açti.

Melikgazi'de Türkan Yücesan Akil Küpü Kütüphanesi Hizmete Açildi


Melikgazi olarak ilçeye 15 adet akil küpü kütüphanesi kazandirdiklarini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, “Eski ismi ile Mahrumlar, yeni ismi ile Kazim Karabekir Mahallemiz’de belki de Kayseri’nin en kapsamli ve güzel kentsel dönüsümünü tamamlamis olduk. Burasi kentsel dönüsüm süreci en iyi isleyen mahallelerden biri. Burasi tüm sosyal donatilari ile hayata geçti. Okul, saglik ocagi, Pazar yeri, spor sahasi, park, yollar ve kütüphane olmak üzere birçok hizmeti buraya kazandirdik. Mahalle kültürünü canlandirmak için butik okullar, butik kütüphaneler yapiyoruz. Gençlerimiz sehir merkezine gitmeden artik kendi mahallesinde hizmet alabiliyor. Son 5 yilda 21 okul yaparak Türkiye’de en çok okul yapan belediye olduk. Özellikle Havacilik ve Uzay Lisemizin insaati hizla ilerliyor. Sehrimizi imar ederken nesillere ve gençlerimize yönelik çalismalar yapmaya çalisiyoruz. O yüzden okullar, egitim ve gençlik projelerimiz bizler için çok önemli. Teknofest’e yarisacak gençlerimize maddi destek oluyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda gençligimizin daha güçlü olmasi için egitime önem veriyoruz. Burada özel çalisma odalari ve kafeteryasi ile gençlerimize güzel imkânlar sunuyor. Türkan Teyzemize çok tesekkür ederiz adi burada yasayacak dua alacak. Toplamda 15 milyona mal olan bir proje oldu. Suana kadar okul ve kütüphanelere harcadigimiz miktar 1 milyar TL’ye yaklasti. Hep birlikte Kayserimiz için çalisiyoruz. Amacimiz sehrimizin gelismesi ve daha nitelikli hale gelmesi. Kütüphanemizin ilçemize ve Kayseri’mize hayirli olmasini dilerim" dedi.



Yücesan ailesi adina konusan Mehmet Tav ise, “Bu güzel kütüphanenin açilisini yapmaktan gurur duyuyoruz. Palancioglu Baskanimizin burada emekleri çok. O yüzden emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Hayirli olsun" seklinde konustu.



“Egitime yapilan yatirim asla bosuna degildir” diyen Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “5 üniversitemizin oldugu sehrimizde bu tarz kütüphaneleri saglamaliyiz. Kayseri’de el ele güzel sehrimizi gelecege tasiyoruz. Hayirseverlerimizden Allah razi olsun, onlarla gurur duyuyoruz. Gençlerimizi çok seviyoruz. Bu güzel kütüphaneyi Kayseri’mize kazandiran Melikgazi’mize tesekkür ederim.” diye belirtti.



Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler ise, “Kütüphaneler sehirler için önemli tesislerdir. Melikgazi’de 15 kütüphanenin olmasi büyük bir sey. Yapilan bütün arastirmalar zekânin tek basina yeterli olmadigini gösteriyor. Kitap okuyan ile okumayan arasinda büyük bir fark var. Melikgazi’de her semtte böyle kütüphanelerin olmasi büyük hizmet. Melikgazi Belediye Baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ederim. Hayirli olmasini diliyorum.” dedi.



TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da, “Kayseri belediyecilik modeli yeni hizmetlerle devam ediyor. Her seferinde Türkiye için örnek olacak çalismalar yapiliyor. Sayin Palancioglu’nun yaptigi bu girisimlerle, bu tesviklerle ve yardimseverlerimizin katkisi ile meydana gelen bu eserlerin ülkemize, Kayseri’mize ve gençlerimize hayirli olmasini dilerim. Belediyecilik konusunda Kayseri örnek bir sehir. En degerli yatirim gençlere yatirim. Okullar, kütüphaneler egitim için çok önemli. Kayseri’de de bu noktada güzel yatirimlar hayata geçiyor. Bu vesile ile Türkan Yücesan Akil Küpü Kütüphanesi’nin hayirli olmasini dilerim.”
Kaynak: İHA