KUTO'da 2023 Yili Türkiye Ekonomisi Degerlendirildi

Kusadasi Ticaret Odasi’nda (KUTO) 2023 Yili Türkiye Ekonomisi Degerlendirmesi ve 2024 Yili Beklentileri konulu bilgilendirme toplantisi yapildi.

KUTO'da 2023 Yili Türkiye Ekonomisi Degerlendirildi


TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikalari Arastirma Vakfi) Kalkinma Programi Direktörü Hüseyin Ekrem Cunedioglu’nun konusmaci olarak katildigi toplanti; Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, Meclis Baskani Bülent Ilbahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Yildirim, Erdem Dikkaya, Meclis ve Komite Üyeleri ve genis bir dinleyici kitlesinin katilimiyla gerçeklesti.

2024’ün kirilma yili olacagini söyleyen Cunedioglu; 2023 Yili Türkiye ekonomisinin genel bir degerlendirmesini yaptigi konusmasinda, son yillarda baslayan kriz ortaminin Subat 2023’de yasanilan deprem felaketi ile birlikte daha da derinlestigini, ancak son dönemde toparlanma çalismalarina baslandigini söyledi.

“Bizim potansiyelimiz var, bu potansiyeli gelistirecek politikalara ihtiyacimiz var” diyen Cunedioglu; Merkez Bankasi rezervlerinin iyilesmeye basladigini, ödemeler dengesinin krizi biraz düsürüyor gibi görünse de, tehlikenin hala geçmemis oldugunu vurguladi.

Sirketler de finansal planlamanin önemine deginen ve bu süreçte zor günler geçirmemek için özellikle KOBI’lerin finansal planlamalarini dogru yapmalari gerektigini belirten Cunedioglu, ayni zamanda iklim krizine de dikkat çekerek, yesil ve dijital dönüsümün Türkiye için yeni reform gündemi oldugunu söyledi.



“Turizmde dünya nereye gidiyorsa, Türkiye’de oraya gidiyor” seklinde sözlerini sürdüren TEPAV Kalkinma Programi Direktörü Hüseyin Ekrem Cunedioglu; turizm de ülke olarak sansli oldugumuzu ama turizm çekiciligimizi arttirmak için birçok alanda iyilestirme yapilmasi gerektigini belirtti ve yeni yükselen turizmde çevre, güvenlik ve insan kaynaginin önemini vurguladi. Turizm gelirlerinin agirlik merkezinin degiserek Asya’ya kaydigini ve hedeflerin dogru konulmasinin önemini anlatan Cunedioglu Türkiye’nin marka degerinin iyilestirilerek yükseltilmesinin, turistin degerini de arttiracagini sözlerine ekledi. Ayni zamanda, Türkiye için turizm destinasyonlarinin çesitlendirilerek birbirine baglanmasinin önemini vurguladi.

Istihdami en çok arttiran sektörlerin basinda perakende, saglik, egitim ve konaklamanin geldigi, toptan ve perakendenin Türkiye’de bir numarali sektör oldugunun dile getirildigi bilgilendirme toplantisi, interaktif olarak gerçeklesti. Toplanti sonrasi Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, Meclis Baskani Bülent Ilbahar, Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Dikkaya, TEPAV Kalkinma Programi Direktörü Hüseyin Ekrem Cunedioglu ile bir araya gelerek Türkiye ekonomisi hakkinda görüs alisverisinde bulundu.
Kaynak: İHA