Konya'da Sivlilik Çocuk Bayrami Basladi

Konya Büyüksehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi is birliginde sivlilik gelenegini canli tutmak amaciyla düzenlenen Sivlilik Çocuk Bayrami kapilarini ziyaretçilerine açti. 5 gün sürecek ve çesitli etkinliklerin, söylesilerin, müzikallerin, gösterilerin yer aldigi organizasyon ilk günden yogun ilgi gördü.

Konya'da Sivlilik Çocuk Bayrami Basladi
Selçuklu Belediyesinin, Konya Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Sivlilik Çocuk Bayrami basladi.

Sivlilik Çocuk Bayrami ile Konya’da her yil geleneksel olarak kutlanan sivlilik geleneginin hem yasatilmasi hem de çocuklarin eglenceli vakit geçirmesi saglaniyor. 5 gün sürecek festival programi boyunca çocuklar sevilen çizgi film animasyon karakterlerinin müzikalleriyle eglenirken, aileler de söylesilerle çocuk egitimi konusunda bilgiler alacak. Festivalin ilk gününe çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Etkinliklerin basladigi saatten itibaren Selçuklu Kongre Merkezi’ne gelen çocuklar ve aileleri müzikaller, animasyonlar ve etkinliklerle eglenceli vakit geçirdi.

“Sivlilik Çocuk Bayrami’ni geleneksel hale getiriyoruz”

Recep ayinin gelmesiyle birlikte rahmet, bereket ve magfiretin sembolü olan üç aylara girdiklerini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Bu vesileyle tüm Islam aleminin üç aylarini tebrik ediyor, bu mübarek aylarin tüm dünyada basta çocuklar olmak üzere mazlumlarin katledilmedigi bir hayatin baslangici olmasini temenni ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak, Konyamizin kadim gelenegi olan sivlilik ve fener alayini 2 yil önce çocuk festivali olarak kutlamistik. Geçen yil da Konya Büyüksehir Belediyemizle birlikte bu güzel festivali çocuk bayramina dönüstürmüstük. Artik bu yildan itibaren Sivlilik Çocuk Bayrami’ni geleneksel hale getiriyoruz. Geçen yil oldugu gibi Konya Büyüksehir Belediyemizle birlikte hazirladigimiz programla bu yil da 10-14 Ocak tarihleri arasinda Selçuklu Kongre Merkezimizde Sivlilik Çocuk Bayrami’nda çocuklarimizla ve aileleriyle birlikte oluyoruz. Çocuklarimiza 3 aylarin manevi iklimini de yasatacagimiz 5 günlük senlikte hem çocuklarimiz doyasiya eglenecekler hem de ailelerini alaninda uzman çok degerli konuklarimizin konferans ve söylesilerine katilabilecekler. Tabii her yil oldugu gibi bu yil da etkinligimizde çocuklarimiza sürpriz hediyelerimiz olacak. Fener Alayi, müzikaller, konferanslar, animasyonlar, yarismalar, gün boyu etkinlikler ve ikramlar Sivlilik Çocuk Bayramimizda çocuklarimizi bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA