Konya'da Patlayici Yapiminda Kullanilan 1 Ton 306 Kilo Kimyasal Madde Ele Geçirildi

Konya’da izinsiz bir sekilde patlayici madde üretimi yapilan bir imalathane ve depoya düzenlenen baskinda, patlayici yapiminda kullanilan piyasa degeri 2 milyon lira olan 1 ton 306 kilogram kimyasal madde ele geçirildi.

Konya'da Patlayici Yapiminda Kullanilan 1 Ton 306 Kilo Kimyasal Madde Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne (KOM) bagli ekipler Meram ve Karatay’da izinsiz bir sekilde patlayici madde üretimi yapilan bir imalathane ve depoya baskin düzenledi.

Adreslerde yapilan aramalarda, piyasa degeri 2 milyon lira olan 1 ton 306 kilogram agirliginda patlayici yapiminda kullanilan kimyasal maddelerin yani sira 130 bin adet tel maytap, 8 adet havai fisek, 345 adet mesale, 72 bin adet maytap, 9 bin 535 adet sis bombasi ve 7 adet yanici madde ele geçirildi. Olayla ilgili 4 süpheli gözaltina alindi.

KOM ekiplerinin kaçak sigara ve alkol mesaisi sürüyor

Öte yandan, farkli bir operasyonda ise KOM ekipleri, 5 milyon 280 bin adet doldurulmus makaron, 240 bin adet bos makaron, 3 bin 223 paket sigara, 58 kg tütün, 25 bin 250 adet sigara sarma kagidi, yaklasik 50 litre kaçak içki ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin tahmini piyasa degerinin 7 milyon lira oldugu belirlenirken 9 süpheli hakkinda adli islem baslatildi. Ekiplerinin akaryakit kaçakçiliginin önlenmesine yönelik yaptigi denetimlerde ise süphe üzerine durdurulan bir akaryakit tankerinde 32 bin litre faturasiz akaryakit oldugu tespit edilirken, ait oldugu firmaya 3 milyon lira idari islem yapildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA