Kayseri'de 114 Yil Önce Yayinlanan Gazete Bu Sergide

Koleksiyoner Faruk Yaman tarafindan düzenlenen sergide Kayseri’de en eskisi 114 yil önce yayinlanmis 42 gazete sergilendi.

Kayseri'de 114 Yil Önce Yayinlanan Gazete Bu Sergide
Sabanci Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Aydin, ögretim görevlileri, Koleksiyoner Faruk Yaman ve vatandaslar katildi.

Sergide 1910 ile 1990 yillari arasinda yayinlanmis 42 adet gazete, 22 adet dergi olmak üzere toplamda 64 adet eser sergilendi. Sergilenen eski gazete ve dergiler Faruk Yaman tarafindan ziyaretçilere tanitildi.

Sergide bir konusma yapan Koleksiyoner Faruk Yaman, “10 Ocak ‘Çalisan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle bir Faruk Yaman sergisiyle bulusuyoruz. Bugün burada Kayseri’de çikan gazetelerin, Kayseri basin tarihini anlatan gazetelerin bire bir örneklerini kes, kopyala yapistir olmadan, fotokopi olmadan sergiliyoruz. Hepsinin gerçekleri burada. Su anda 64 tane Kayseri’ye özgü gazeteleri sergiliyorum. Bunlarin 14 tanesi Cumhuriyet öncesine ait 22 tanesi dergi, geri kalan kismi da gazeteler. Kayseri basin tarihi olarak önemli bir arsive sahibim. Bundan sonra yapilacak çalismalarda; akademisyenlere isik tutacagi kanaatindeyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA