Kardesini Öldürüp Parçalara Ayiran Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Eskisehir’de kayip olarak aranan Nazmi Önal’i öldürerek parçalara ayirdigi iddiasi ile olaydan 4 ay sonra yakalanan erkek kardesi M.Ö., islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Kardesini Öldürüp Parçalara Ayiran Süpheli Adliyeye Sevk Edildi
Tepebasi ilçesi Yörükakçayir Mahallesi’nde annesi ve kardesi ile birlikte yasayan 64 yasindaki Nazmi Önal, 27 Eylül 2023 tarihinde kaybolmustu. Sizofreni hastasi oldugu iddia edilen Önal’in bulunmasi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Jandarma, AKUT, Dorlion Arama Kurtarma, AFAD gönüllülerinden olusan 50 kisilik ekip tarafindan kayboldugu ilk günden itibaren arama çalismasi baslatildi. Kaybolduktan 25 gün sonra ise Nazmi Önal’a ait oldugu iddia edilen bedeninden ayrilmis kafa ve bacaklar, bir kadin tarafindan köy merkezinde bulunmustu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptiklari çalismada kafatasini ise bacagin bulundugu bölgenin 15 metre ilerisinde bulmustu.

Olayin aydinlatilmasi için aile bireyleri yakin takibe alindi

Köy merkezinde Nazmi Önal’a ait parçalar otopsisi yapilmak üzere Adli Tip Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekipleri tarafindan süphelinin yakalanmasi amaciyla genis çapli çalisma baslatildi. Gizli olarak yürütülen çalismalarda ekipler, Nazmi Önal’in cinayete kurban gittigi tespit etti. Bunun üzerine aile bireyleri yakin takibe alindi. Ekipler, cinayeti Nazmi Önal ile birlikte yasayan kardesi M.Ö.’nün isledigini belirleyerek zanliyi gözaltina aldi.

Jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alinan M.Ö., geçtigimiz günlerde Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamalarda, kardesini öldüren sahsin yakalanmasi için çagrida bulunmustu. Ayrica süpheli, vücudundan parçalar bulunan kardesi Nazmi Önal’in cenazesine de katilmisti.

Jandarma ekipleri tarafindan baslatilan sorusma çerçevesinde islemleri tamamlanan süpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Süpheli, adliye girisinde gazetecilerin “Kardesini neden öldürdün?” sorusunu yanitsiz birakti.
Kaynak: İHA