Hayvan Hastanesinde Incelemelerde Bulunan Baskan Asgin, 'Çorum'da Sokak Hayvanlari Problem Olmaktan Çikacak'

Çorum Belediyesi hem sahipsiz sokak hayvanlarini koruyacak hem de basibos sokak köpekleriyle ilgili problemi ortadan kaldiracak çalismalarla Türkiye’ye örnek oluyor. Hayvan Hastanesi projesi ve Geçici Hayvan Bakimevinin yenilenmesi gibi çalismalarla altyapiyi hazirlayan Çorum Belediyesi, Sahipsiz Sokak Hayvanlari Birligi’nin kurulus sürecinde de aktif rol üstlendi.

Hayvan Hastanesinde Incelemelerde Bulunan Baskan Asgin, 'Çorum'da Sokak Hayvanlari Problem Olmaktan Çikacak'
Çorum’da 4 bölgede yer tahsisi yapilan sahipsiz sokak hayvanlari toplanma alanlarinin TBMM’den çikacak yasal düzlemeyle birlikte faaliyete baslayacagini duyuran Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Sokak hayvanlariyla ilgili sorunlari uzun zaman önce görüp yatirimlar için dügmeye basmistik. Simdi o yatirimlarin açilisina günler kaldi. Valiligimiz öncülügünde çalismalarini sürdüren, bizim de üyesi oldugumuz sahipsiz sokak hayvanlari birligi marifetiyle de bu konuyu problem olmaktan büyük oranda çikaracak, sokaktaki canlarimizi da kisirlastirma sonrasinda olusturdugumuz dogal yasam alanlarina hayvan severlerimizle birlikte götürecegiz.” dedi.

Çorum Valiligi ve ilçe belediyeleri ile birlikte sahipsiz sokak hayvanlari birliginin kurulus sürecini tamamladiklarini belirten Baskan Asgin, “Cumhurbaskanimizin liderliginde ilgili bakanliklar da hazirliklarini tamamladi. Yasal düzenlemeler meclisin gündemine geliyor. Bu yasal düzenlemeler çikarken biz de altyapiyla ilgili ciddi bir güçlendirme yaptik” seklinde konustu.



’Merkezde 75 bin metrekare alan tahsis edildi’

Sahipsiz sokak hayvanlari Birligi bünyesinde dogal yasam alanlari olusturmak için arazi tahsislerinin yapildigini açiklayan Baskan Asgin “Çorum merkezde Orman Isletme Müdürlügü’ne ait 75 bin metrekare bir arazi sahipsiz sokak hayvanlari birligine tahsis edildi. Orada dogal yasam alanlari olusturulacak. Bunun gibi il genelinde 4 farkli noktada dogal yasam alani olusturulacak. Kisirlastirilmasi, tedavisi yapilacak, sonrasinda hayvanseverlerle birlikte bakimi yapilacak” diye konustu.



’Hayvan Hastanesi 31 Mart öncesinde açilacak’

Sokak hayvanlariyla ilgili sorunlari uzun zaman önce görüp yatirimlar için dügmeye bastiklarini hatirlatan Baskan Asgin, "Bu çalismalardan birisi de Hayvan hastanesi projesiydi. Sokak hayvanlariyla ilgili öncü belediye olarak Türkiye’ye örnek bir çalismayi hayata geçiriyoruz. Bir yandan hayvan hastanemizi yapiyoruz, diger yandan geçici hayvan bakim evini yeniliyoruz. Hayvan Hastanesi’nin insaat kismi bitmek üzere. Ameliyathaneler, tedavi odalari ve karantina odalari gibi iç donanimini bitirerek 31 Mart seçimlerinden önce açilisini yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA