Hayatini Kaybeden Endonezyali ERÜ Ögrencisi Törenle Son Yolculuguna Ugurlandi

Geçtigimiz günlerde rahatsizlanarak hayatini kaybeden Erciyes Üniversitesi’nde ögrenim gören Endonezyali Kemas Raditya Rahman için Erciyes Üniversitesi Rektörlügü tarafindan ERSEM Binasi önünde tören düzenlendi.

Hayatini Kaybeden Endonezyali ERÜ Ögrencisi Törenle Son Yolculuguna Ugurlandi
Törene; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoglu ve Prof. Dr. Hakan Aydin, Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Alper Afsin Cerit ile Endonezya Cumhuriyeti Kayseri Fahri Konsolosu Tahir Nursaçan ile Kemas Raditya Rahman’in ailesi ve arkadaslari katildi.

Törende konusan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, sözlerine Erciyes Üniversitesi ögrencisi Kemas Raditya Rahman’a Allah’tan rahmet dileyerek basladi.

Ögrencinin Erciyes Üniversitesi ailesine yeni katildigini belirten Prof. Dr. Fatih Altun, “Ben haberi duyduktan sonra çok üzüldüm. Insan kendi evladi olsa ancak bu kadar üzülür. Ögrencilerimizin hepsi bize emanet. Biz bu düsünceyle hareket ediyoruz. Keske kismet olsa da mezuniyet töreninde bir araya gelebilseydik ama nasip degilmis. Elden bir sey gelmiyor. Ailesine ve arkadaslarina sabirlar diliyorum. Bizler her zaman elimizden ne gelirse sizlerin yaninda olma gayretindeyiz. Ögrencimizin mekâni cennet olsun. Bulundugu ögrencilik sürecinde insallah sehitlik mertebesine nail olur diye ümit ediyoruz” dedi.

Kayseri’deki Endonezyali Ögrenciler Birligi adina konusan Ahmad Rafly Baihaqi de, Kemas Raditya Rahman’a Allah’tan rahmet dileyerek, kendilerini yalniz birakmayarak her konuda destek saglayan Erciyes Üniversitesi ile ERSEM yetkililerine tesekkür etti.

Kuran-i Kerim Tilaveti’nin ardindan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve Rektör Yardimcilari ögrencinin tabutunu cenaze aracina kadar omzunda tasidi.

Bu yil, Erciyes Üniversitesi Egitim Fakültesi Ingilizce Ögretmenligi Bölümünü kazanan ve TÖMER’de 5 aydir Türkçe hazirlik egitimi alan Kemas Raditya Rahman, ERSEM’deki törenin ardindan Talas Dedeoglu Camii’nde ögle namazina müteakip kilinan cenaze namazi sonrasi Resadiye Mezarligi’nda topraga verildi.

Kaynak: İHA